Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do suba 20cm

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik do suba 20cm

Witajcie, potrzebuje waszej porady jako że na subwooferach nie bardzo się znam. Postanowiłem zrobić sobie mały subwoofer do monitorów na Tonsil 13/50/9 oraz seas 27TBFC/G. Będzie służył w dużej mierze do filmów (same monitory w muzyce sprawują się bardzo dobrze ale filmy...). Mój pokój to ok 10m2, budżet 150zł max na głośnik (obojętne czy będzie 4 czy 8 omowy), średnica 20cm, wszelkie STXy odpadają. Panel zrobię sam (najprawdopodobniej mostek irka na TDA)

Ponieważ też będę miał 13/50/9 + ten sam Seas, przyłączam się do pytania. Też planuję kiedyś suba na 20 cm (max 25), ale nie skreślam stx-a :)
    Przy okazji zastanawiam się, czy nawet 17 SW by nie wystarczył http://www.stx.pl/gdn-17-200-8-sw.html (w moim wypadku tylko do słuchania muzyki, jak chcę mieć efekty jak w kinie, to idę do kina ).

Skomentuj

Ja już bym się pokusił o 8' calowego awx. Zawsze to głośnik bardziej klasowo odpowiedni do midwooferow.
      I będziesz miał pewność, ze dobrze to uzupełni, a te gdn 13/50/9 są dobre na basie więc trzeba to podeprzeć czymś też konkretniejszym.
      A ty benek rozejrzyj się może za Mds-em, lub tonsilem 20/80/2 czy też 20/100/3
      Last edited by globus1987; 23.05.2011, 10:23.

Skomentuj

Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
        Przy okazji zastanawiam się, czy nawet 17 SW by nie wystarczył http://www.stx.pl/gdn-17-200-8-sw.html (w moim wypadku tylko do słuchania muzyki, jak chcę mieć efekty jak w kinie, to idę do kina ).
        niestety nie
        ten glosnik ma bardzo ladna barwe i naprawde nisko schodzi... ale jest strasznie cichy :???:

Zamieszczone przez globus1987 Zobacz posta
        Ja już bym się pokusił o 8' calowego awx
        a to juz lepiej
        mam go obecnie na testach, ale dopiero sie wygrzewa...
        nisko to on potrafi zagrac

Skomentuj

Zamieszczone przez globus1987 Zobacz posta
          A ty benek rozejrzyj się może za Mds-em, lub tonsilem 20/80/2 czy też 20/100/3
          MDS08? Trochę przekracza budżet bo to ponad 200zł, 20/80/2 już nie produkują i sprzedają. 20/100/3 jest w sprzedaży i mieści się w granicy cenowej. Raczej na teraz największy faworyt

Skomentuj

20/80/2 jest porownywalny z GDN 22 SCX - wiec jaki tu sens?
            ja bym poszukal uzywki samochodowej bo w tej cenie nic ciekawego nie widze

Skomentuj

Np. używanego Mds'a :)

Skomentuj

Mam suba na 20/100/3 w 26-28l br, trzęsie ładnie pokojem 20m2, napędzany holtonem 200, aż nadmiar mocy dla niego. Do kina w sam raz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  20/80/2 jest porownywalny z GDN 22 SCX - wiec jaki tu sens?
                  STX odpada. Trochę ciężko trafić tego MDSa, nie bardzo ludzie sprzedają A coś używanego innego co jest godne polecenia?

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                    Trochę ciężko trafić tego MDSa, nie bardzo ludzie sprzedają
                    Jeżeli chcesz mds-08 za ok 160zł (bardzo mało używany), to odezwij się na pw lub gg.

Skomentuj

Jednak kupiłem tego MDS-a 08, myślę że będę zadowolony:)

Skomentuj

w samochodzie napewno
                        w domu czasami sie nie sprawdza
                        sam sie przekonasz czy ci pasuje
                        polecam b-r ok 25 litrow

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                          Jednak kupiłem tego MDS-a 08
                          Gdzie kupiłeś ten głośnik?

Skomentuj

Od dzwiedzi-a

Skomentuj