Witajcie, potrzebuje waszej porady jako że na subwooferach nie bardzo się znam. Postanowiłem zrobić sobie mały subwoofer do monitorów na Tonsil 13/50/9 oraz seas 27TBFC/G. Będzie służył w dużej mierze do filmów (same monitory w muzyce sprawują się bardzo dobrze ale filmy...). Mój pokój to ok 10m2, budżet 150zł max na głośnik (obojętne czy będzie 4 czy 8 omowy), średnica 20cm, wszelkie STXy odpadają. Panel zrobię sam (najprawdopodobniej mostek irka na TDA)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głośnik do suba 20cm
Collapse
X
-
Ponieważ też będę miał 13/50/9 + ten sam Seas, przyłączam się do pytania. Też planuję kiedyś suba na 20 cm (max 25), ale nie skreślam stx-a :)
Przy okazji zastanawiam się, czy nawet 17 SW by nie wystarczył http://www.stx.pl/gdn-17-200-8-sw.html (w moim wypadku tylko do słuchania muzyki, jak chcę mieć efekty jak w kinie, to idę do kina).
-
Ja już bym się pokusił o 8' calowego awx. Zawsze to głośnik bardziej klasowo odpowiedni do midwooferow.
I będziesz miał pewność, ze dobrze to uzupełni, a te gdn 13/50/9 są dobre na basie więc trzeba to podeprzeć czymś też konkretniejszym.
A ty benek rozejrzyj się może za Mds-em, lub tonsilem 20/80/2 czy też 20/100/3Last edited by globus1987; 23.05.2011, 10:23.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaPrzy okazji zastanawiam się, czy nawet 17 SW by nie wystarczył http://www.stx.pl/gdn-17-200-8-sw.html (w moim wypadku tylko do słuchania muzyki, jak chcę mieć efekty jak w kinie, to idę do kina ).
ten glosnik ma bardzo ladna barwe i naprawde nisko schodzi... ale jest strasznie cichy :???:
Zamieszczone przez globus1987 Zobacz postaJa już bym się pokusił o 8' calowego awx
mam go obecnie na testach, ale dopiero sie wygrzewa...
nisko to on potrafi zagrac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez globus1987 Zobacz postaA ty benek rozejrzyj się może za Mds-em, lub tonsilem 20/80/2 czy też 20/100/3
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta20/80/2 jest porownywalny z GDN 22 SCX - wiec jaki tu sens?A coś używanego innego co jest godne polecenia?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaTrochę ciężko trafić tego MDSa, nie bardzo ludzie sprzedają
Skomentuj
-
Zamieszczone przez benek161 Zobacz postaJednak kupiłem tego MDS-a 08
Skomentuj
Skomentuj