Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX FX-300 - czy warto?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    my z Przemkiem juz jestesmy wstepnie umowieni... :)

---------- Post dodany o 12:23 ---------- Poprzedni post o 12:19 ----------

a co do roznicy miedzy cd a radiem to wg mnie jest ona bardzo duza
    mam wg mnie dobry sprzet w samochodzie i po zmianie zrodla z tunera na cd sluchac jakosc dobrze nagranej plyty cd
    ostatnio kupuje coraz wiecej plyt ze wzgledu na ich jakosc
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz Powiem ci że trudno znaleść dobrze nagrane płyty cd a ceny niektórych odstraszaja,czasami lepiej kupić czysta płyte cd za 4zł nagrać płyte z flacami i cieszyć sie lepsza jakościa niż ta z orginalnych płyt cd.

Skomentuj

hmm... kolejne bzdury zaczynasz pisac?
        a niby skad te super flaci sie wziely skoro oryginalne plyty sa tak zle tloczone?
        pomysl zanim cokolwiek napiszesz

tak, jest wiele naprawde fatalnie zrealizowanych plyt... i dlatego plyty sie slucha przed zakupem

Skomentuj

Pawel a czy kiedykolwiek odsłuchiwałeś płytę przed zakupem na swoim zestawie?? A w sklepach zazwyczaj maja marny sprzęt wiec jakości płyty nie ocenisz :/

Skomentuj

Pawel Chociażby zripowane płyty vinylowe nastepnie japonskie wydania w wiekszość nie remasterowane,A teraz wiekszość płyt jest ponownie remasterowanych a przykładek na zle zmasterowany krażek jest Dire straits brother in arms wydania polskiego zero dynamiki i pusta scena bo panowie w studiu uważali ze polacy maja beznadziejny sprzet,teraz na sklepowych pólkach pełno pink floydów remasterowanych w angli czy polsce. A orginalny materiał wprost z lat 70 brzmi moim zdaniem lepiej w szczególnosci na dobrym sprzecie.
            Może nastepnym razem zainteresuj sie tym tematem a stwierdzasz ze gadam bzdury...

Skomentuj

na kilkadziesiat kupionych ostatnio oryginalnych plyt trafila mi sie jedna w slabej jakosci
              zreszta pisalem o tym ostatnio w odpowiednim temacie
              ale jest to do wytlumaczenia bo jest to koncert zarejstrowany na zywo symfoniczny zreszta
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
                Wykonaj dokładnie projekt (rozstaw głośników, front, objętość, kąt pomiędzy frontem a podstawą).
                o jaki kąt chodzi? Z tego co się orientuję to te kolumny są "proste" nie mają żadnego nachylenia.
                Bo mi chodzi o oryginalny schemat tych kolumn.

Skomentuj

Projekt masz na stronie i możesz się na nim wzorować:
                  http://stx.pl/fx-300-diy.html

Skomentuj

no dokładnie o ten projekt mi chodzi. Nie chcę nic zmieniać bo się na tym nie znam.

Skomentuj

No to budować, wszystko masz na dłoni.

Skomentuj

Zamieszczone przez maxxx222 Zobacz posta
                        Pawel a czy kiedykolwiek odsłuchiwałeś płytę przed zakupem na swoim zestawie??
                        no fakt, na swoim zestawie nie
                        ale ja nie kupuje plyt w ciemno
                        najpierw odslucha sie pirata i jak naprawde warto to kupuje plyte

kiedys bylem bardzo napalony na oryginalna plyte "pendulum - hold your color" w nadziei ze oryginal bedzie mial lepsza jakosc...
                        plyty oczywiscie nie bylo co szukac w polsce
                        kolega zamowil z UK. po dotarciu bylem bardzo rozczarowany bo tej plyty nawet nie bylo sensu ripowac do flaca :/

Skomentuj

Pawle z płytą "Immersion" też jest ten problem niestety

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                            Pawle z płytą "Immersion" też jest ten problem niestety
                            uwierz mi ze te nowsze plyty sa juz duzo lepsze
                            nadal slabe jakosciowo ale juz lepsze

Skomentuj

Najgorzej, że największy syf wychodzi podczas słuchania na słuchawkach. Moje kolumienki nie są najlepszej jakości, powoli przymierzam się do czegoś nowego, póki co często korzystam ze słuchawek i jest to bardzo irytujące.

Skomentuj

Zamieszczone przez kriss.pl Zobacz posta
                                o jaki kąt chodzi? Z tego co się orientuję to te kolumny są "proste" nie mają żadnego nachylenia.
                                Bo mi chodzi o oryginalny schemat tych kolumn.
                                Chodzi mi o to, że kopiując jakikolwiek projekt, należy robić to dokładnie.
                                A 90 stopni też jest kątem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                  nie - jakies starsze troche z MTM na przodzie + basowy z boku - nie chce mi sie szukac nazwy
                                  byc może Focus 240 SE ?
                                  Jedna z bardziej "rozwojowych" serii Tonsilu produkowana chyba dla Thomsona.

Skomentuj

tak, dokladnie te

Skomentuj

Czaruję...
                                    X