Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką zwrotnice i szeroko pasmówke

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką zwrotnice i szeroko pasmówke

Witam wszystkich i pozdrawiam! Mam duży problem, albowiem posiadam 2xalphard dw100k(25cm,150Wmax,75Wrms, 4ohm,fs30,Qts0,74;Qms3,56;Qes0,94;Vas100;oraz gł.wysoko tonowy:stx gdwk- 11 - 200 - 8 - AJ (fs 954,16;Qts0,9676;Qms 3,6479; Qes 1,3169; Vas-u niestety nie znam). zmierzając do rzeczy poszukuje zwrotnicę3 drozną, oraz gł szeroko pasmowy tylko nie wiem jaki. prosił bym o doradzenie mi w tej kwestii(zwrot. i szerokopasmowy).
    Z góry dziękuje i pozdrawiam wszelkich konstruktorów

ps.: Alphardy mam zamiar połą czyc szeregowo, aby uzyskać 8ohm.

A po co Ci te 8 ohm?? Ja bym szeregowo nie polecal.Lepiej wrzuc jednego niskotonowca a zamiast szeroko pasmowego lepiej srednio tonowiec jakis. :P
    A Vas-u nie znasz bo dla wysokotonowcow sie nie podaje.

Pozdr

Skomentuj

właśnie o średniotonowy mi chodziło(sorx) ale bym wolał zostać przy szeregowym łączeniu Alphardów bo chciłbym uzyskac wysoką moc końcowa(jeśli sie myle prosze o prawke;-])i ze zwrotnica łatwiej puzniej kombinowć. dzięki za koment.
      ps.:kolumny w załozeni miały być 8ohm

Skomentuj

Interesuje cie zapewne cos z oferty alpharda albo stx'a. Najlepiej zebys cos dobral aby SPL odpowiadal glosnikowi alpharda +3dB... bo tyle razem beda mialy alphardy. Ja osobiscie proponuje ci konstrukcje 2 drozna na tych glosnikach co masz , bez dokupywania czegokolwiek. Uproscisz konstrukcjie i sama zwrotnice.

Pozdr

Skomentuj

do tego pomysłu miałbym jedno zastrzerznie - a co ze średnimi tonami?? czy gwizdek i woofer dadzą rade? ale chyba ostane sie przy dwudroznych(dzieki za pomysł waveli6) i jeszcze jak by mugł mi ktoś powiedzieć jaką zwrotnice do tego, bo jak narazie rozkminiałem coś nad zwrotkami stx-a tylko nie mam pojecia którą...
          prosze o pomoc w tej kwestii. pozdro i dzieki :)

Skomentuj

surf, bardzo słaby dobór głosników :-( .
            Przykro tak pisac ale to prawda . Szkoda ze dopiero teraz trafiłeś na stronke. Moze masz mozliwoś sprzedać głośniczki . Warto za to dw 100 kupic coś z 17tek stx ( ostateczność ) ale bardziej bym się kierował ku arn 150 tesli bo łatwiej poczatkujacym oprzeć się na sprawdznych zestawach i nabrac wprawy ciesząc się muzyką .
            Dobra rada poczytaj forum . Jak cos cie zainteresuje to jest przycisk "szukaj" i tu wpisz wyraz związany z tym co chcesz się dowiedzieć np. "pasmo przenoszenia"

Skomentuj

waveli6, to jest dw100k on ma 25cm!! co ty mu za rady pociskasz! ewentualnie wywal po jednym dw dokup srednio tonowy i bedzie grac, ale nie rob na tym 2 droznej ! max glosnik do dwudrogi to ok 17cm,

lepiej bys na tym wyszel jak bys zamiast srednio tonowych kupij jak wspomnial Chomik cos na monitory 2-drozne np. arn'a albo stx 17, a z tych dw zrobil subika

Skomentuj

MoJojojo, racja zle spojzalem , ale i tak odradzam kostrukcji 3 droznej. tych przetwornikow niestety tez

pozdr

Skomentuj

Qrde chłopaki teraz to mi namieszaliście, ale spoko. powiedzcie mi kto kupi te alphardy(hehe) ja je dostałem w prezencie. wiec ich nie wybierałem. tylko ,że znowu ze wzmacholem jest problem (nie posiada wyjścia na sub-a) a konstruowanie 2xsub z filtrem dolnoprzepustowym bardzo by obnizyło ich sprawność muzyczna(jesli nie mam racji prosze o poprawke:p) i do tego jeszcze 2xmonitor. W pierwotnym załozeni chciałem zrobić dwie kolumny stero, wolno stojące(2x alphard+stx-wysokie+średniak) czy to az tak źle?? prosze o pomoc w tej sprawie.

Skomentuj

SYRF MASZ TU LINKA DO SREDNIOTONÓWKI http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=1&vSubPage=21
                    zwrotka www.janbo.pl lub http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&...0&vSubPage=273

Skomentuj

aha co do janbo.pl to nie dziala, moze adres zmienili??

Skomentuj

soryy
                        www.janbo.com.pl

Skomentuj

Czaruję...
                        X