Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nie drogie monitorki studyjne

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dobre kolumny odsluchowe bliskiego pola z tego co mi wiadomo powinny miec jak najbardziej plaskie brzmienie...tzn zadna czestotliwosc nie powinna sie wybijac.jednym slowem wykres plaski w calym pasmie. Do tego najlepiej zeby byly AKTYWNE(unika sie znieksztalcen ze wzmacniacza). Wiec skoro kolega ma na pare 300zl lepiej niech na razie uzyje jakis innych i dozbiera kasy. Kolega(studiuje rezyserie dzwieku) powiedzial mi ze zadowalajace odsluchy mozna kupic juz za 1200-1500zl. jesli chcesz sam zrobic to powodzenia.wazne sa nie tylko same przetworniki ale i drewno na skrzynie, odpowiednio obliczona zwrotnica, okablowanie no i wytlumienie. na dodatek nie mozna po zbudowaniu wszystkiego usiasc wlaczyc i powiedziec"jest git fajnie graja" tylko trzeba sciagnac charakterystyke calej kolumny wlasnie w celu uzyskania dokladnego pasma.

Aby jakos uzasadnic caly moj wywod dodam ze odsluchy w kazdym studiu maja za zadanie odtworzyc dzwiek jak najbardziej rzeczywisty,bez zadnych podbic i znieksztalcen, aby byla mozliwosc poprawnej edycji nagranego dzwieku.

nie polecam wydawac 300zl.dozbieraj na cos konkretnego.

pozdrawiam

Skomentuj

micsta1, gdzie studiuje Twój kolega? może na UAM??

Skomentuj

dokladnie na UAM:) na 5tym roku

Skomentuj

Tannoye z serii M ponoć grają lepiej po tuningu - przede wszystkim zwrotnicy (bieda - elektrolity, cewki (chyba???) rdzeniowe), do tego porządne wytłumienie, kable wewnętrzne, usztywnieniee obudowy itp. Bo to tak naprawdę baaardzo tani pordukt. Ale monitory do masteringu będą kosztowały sporo (w stos. do tego co chcesz wydać) a to co możesz kupić za te pieniądze do tego nie nadaje się za bardzo - chyba że do "zabawy w mastering" - na potrzeby "akademickie" :-D. I standy do tych M1 są wskazane. Ale może w tym malym pomieszczeniu się sprawdzą!

PS Heco to nie jest dobry głośnik (patrząc po cenie) - ale to tylko moje zdanie (200 DM za parę podłogówek - wyprzezdaż, ale co tam ;-)

Skomentuj

aha, to dodam że do 1000 tojuż można kupić tańsze NADY czy Behringery (na chyba 17 czy 15 niskosrednio)
            chciałbym za to kiedyś usłyszeć A.D.A.M -a i legendarna yamaszke ns-10 :)

a tannoy dobra firma, nie ma co

Skomentuj

sa specjalne tannoye odsluchowe ale one kosztuja z 4 tys...

Skomentuj

->reoddai,
                taanoy profesional już się od 1000zł za podstawowy model zaczyna :)

Skomentuj

:] jak bylem w tvp3 katowice to tam mieli tannoye jak patrzymem na cenik to okolo 4 tys kosztowaly :P

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36762854
                    godny polecenia za tą kase ( głosniczek ) dodasz wysokotonowy i sie zmiescisz z kasa

Skomentuj

ehh

wiesz ... ten cesarz mial ostatnio kupe vistaonow ... nie musze mowic jak to sie skonczylo ... oby ten Visaton WS-13E nie okazal sie jakims alfredem ... zreszta patrzac na oferte tego Pana na allegro to glownie tego typu sprzety sprzedaje ... :/

Skomentuj

stanowczo odradzam te kolumienki. sam sie nabrałem i kupiłem kolumienki na same przetworniki bo akurat ws13e musiałem mieć, a nie miałem gdzie ich zdobyć wtedy. kupiłem i okazało się, że w środku visatona nie było. było jakieś skorodowane "coś", a co, to nikt nie wie. wtopa. odradzam kontakty z tym gościem

a co do monitorków, to polecam cheap-trick 193, czy jakoś tak, z klanga und tone'a. gra to revelacyjnie a same głośniczki monacora(2 sztuki SPH-68X z tego co pamiętam) kupisz za mniej niż 200 pln na pewno i taniutko ci wsio wyjdzie. poszukaj sobie tego projektu bo warto.

pzdr

Skomentuj

Powa, dlaczego więc odpuszczasz i nie robisz awantury?Skontaktuj się z allegro,przedstaw opis Cesarza i opis faktyczny czyli to co dostałeś.Gwarantuje że doprowadzą do tego że dostaniesz zwrot kasy i kosztów.Jeśli będziemy tacy pobłażliwi to nie będzie w tym kraju za dobrze.
                          PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                          X