Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Slaby wzmacniacz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Slaby wzmacniacz

Witam
    W weekend zaczynam robic suba na gdn 20/80/2 ale nie mam narazie wzmacniacza (brak kasy ) Mam pytanie czy narazie wystarczy wzmak od suba glosnikow komputerowych "Encore" na TDA 2030A?? Wydaje mi sie ze z 16-18W bym wycisnal ale sie na tym za bardzo nieznam. Czy glosnik bedzie w miare glosno gral ??
    Z gory dzieki za pomoc.

wedlug mnie to zdecydowanie za malo

Skomentuj

wiem ze to malo ale to tylko narazie do urodzinek :) bo pozniej cos zakupie

Skomentuj

jak zakupisz to oki ale ten wzmak nei zrobi wrazenia na tym wooferku

Skomentuj

I to prawie wcale,szczególnie że ten Tonsilek ma 8 ohm,czyli wyciśniesz na nim jakież 7W a może i nie bo basowe głośniki potrzebują troche więcej mocy żeby je ruszyć.Ogólnie szkoda mawet na tym odpalać.

Skomentuj

Re: Slaby wzmacniacz

Zamieszczone przez pigmey
            Czy glosnik bedzie w miare glosno gral ??
            Watpie, abys uslyszal chociaz pukniecie :-)

Skomentuj

Co wy mu ściemniacie!!?? Usłyszy, ale rewelacji nie będzie :P

Skomentuj

napisales, ze w weekend zaczynasz robic tego suba, ale czy go tak szybko skonczysz?, bo ja to juz swojego skladam i skladam wcale sie z tym nie spiesze, jezeli tak samo bedzie w Twoim przypadku to jeszcze moze w ciagu tego czasu dozbierasz troche kasy i zrobisz sobie z tego np. suba aktywnego na TDA 7294, najdrozszy to z tego bedzie transformator i to przydalby sie 200W.

Skomentuj

usłyszy coś usłyszy.. pikanie :)

Skomentuj

pier... wszyscy po kolei, pewno ze uslyszy jesli twój głosnik w subie komputerowym też ma 8 ochm to po podłączeniu gdna aż sie zdziwisz jaka bedzie różnica, szybą to ci to nie zatrzesie ale odrazu zauwazysz różnice, jesli sub bedzie dobrze zrobiony (odpowiedn BR itp) to bedziesz zadowolony z gdy nawet na tak małym wzmaku a jak podłączysz potem pod TDA to bedziesz w niebie hee

mialem podobnie z LW tylko ze u mnie było na wzmaku 6W :] i niepsizcie że to inne głosiki bo to fakt ale zarówno jeden i deugi do gry nie wymaga zbyt mocnego wzmaka

Skomentuj

Czaruję...
                    X