Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budżetowa paczka gitarowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwyczajnie montujesz gniazdo mono na dużego jacka w obudowie głośnika i robisz kabel na jackach. Ja bratu zrobiłem z przewodu sterowniczego w ekranie - 2 żyły 0,75mm^2.

Skomentuj

Zamknieta paka do gitary to niebardzo. Ja bym zrobil testowa skrzynke o typowych rozmiarach dla glosnika 30cm oraz testowal z roznej wielkosci tylnymi plecami, zachowujac obudowe otwarta.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bebok Zobacz posta
        Ja bratu zrobiłem z przewodu sterowniczego w ekranie - 2 żyły 0,75mm^2.
        O to dokładnie pytam. Po prostu nie wnikałem wceśniej z jak grubych żył buduje się takie okablowanie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Zamknieta paka do gitary to niebardzo
          Dlaczego nie bardzo? Jak chce się uzyskać trochę dołu, to tylko zamknięta. Nawet obudowy BR się robi do niektórych głośników. Ja sklepałem z wiórówki (nic innego nie miałem pod ręką) budę zamkniętą do Eminence Legend V128 i na lampie 50W po rozkręceniu gaina oraz głośności (bynajmniej nie do końca ) wszystko w pokoju się trzęsie.

Skomentuj

No wlasnie paczki gitarowe buduje sie w zaleznosci od potrzebnego brzmienia. Cenione komba Marschall,a maja wlasnie takie szczeliny i otwory. No ale to jak pisalem zalezy od tego jakie brzmienie chcemy uzyskac.

Skomentuj

Zamknieta paka do gitary to niebardzo.
              Do metalu żadna inna :) Toteż o szatanach wspomniałem.

Ja bym zrobil testowa skrzynke o typowych rozmiarach dla glosnika 30cm oraz testowal z roznej wielkosci tylnymi plecami, zachowujac obudowe otwarta.
              Najlepsze rozwiązanie właściwie.

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
              ze wzmacniacza gitarowego ma wychodzić duży jack?
              A ja bym zrobił na przekór i dał np. gniazdo Xlr, jack jest gniazdem zwarciowym i wyszarpnij je na rozkręconym piecu, przesterze-fajerwerki gwarantowane

Skomentuj

Planuję zrobić paczkę dla GD30/50 jak poniżej na rysunku. Pytanie jakich głębokości się trzymać?

Skomentuj

IMO zrób paczkę niższą, szerszą, głębokość 30cm, z tyłu zostaw 2/3 "otwartej" ścianki

Skomentuj

Spory ten front. Ja bym dał tak z 25cm głębokości+/-.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hender Zobacz posta
                      IMO zrób paczkę niższą, szerszą, głębokość 30cm, z tyłu zostaw 2/3 "otwartej" ścianki
                      Wizualnie dziwacznie, aczkolwiek nie ma to istotnego znaczenia
                      Marshall ma takie wymiary jak Twoja dolphin123,a dokładnie 470x500x270, tyle że zacznij od zamkniętego tyłu (roboczo). IMHO ten tonsil jest dość krzykliwy w porównaniu do typowych gitarowców, jak będzie za mało krzyczał, to zrobisz 1/3-2/3 zamkniętej i tyle. Najlepiej poeksperymentuj z tym tyłem, bo to jeszcze zależy z czego robisz skrzynkę.
                      BTW podawałem Ci kilka postów wyżej ściągę.

Skomentuj

To tylko przymiarki, wszystko jest do negocjacji Większej szerokości niż 50cm nie chciałbym dawać, natomiast wysokość do 40cm mogę skrócić jeśli jest sens. Głębokość 25cm mi pasuje.

Skomentuj

Przyszła wczoraj blacha i od razu ją pomalowałem. Oczywiście kratka w drewnianej obudowie nie będzie zachodzić na zewnątrz. Największym problemem niestety jest brak czasu na projekt.. Będę musiał go wstawić do szafki aby leżakował albo wystawię jako kit do budowy na alledrogo.. :roll:

Skomentuj

Dolphin mega fajny head..:) Płytka czyjego projektu..?

Skomentuj

Projekt z avt :)

Skomentuj

Zdecydowanie za mała głębokość obudowy. Gałki powinny się schować, bo są najbardziej narażone na uderzenia.

Skomentuj

To jest head do domowego użytku, a same gałki będą inne i nie będą docelowo tak wystawać.
                                  Głębokość za mała? Wszystko dostosowałem pod elementy, które tam będą siedzieć.

Skomentuj

Chodzi o to, że drewno powinno wystawać przed chassis tak, żeby gałki były jakby wpuszczone.

Skomentuj

Rozumiem, ale od początku tak nie chciałem robić :)

Skomentuj

Czaruję...
                                      X