Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kolumny

w najblizszym czasie przymierzam sie do zakupu koloumn podstawkowych, zalezy mi na:
    a: dobrej przestrzeni
    b: detalicznosci
    c: delikatnosci
    macie jakies typy sprsawdzone dodam ze budzet to 1000zl bedzie gralo pod rotelem ra-921

Masz wymagania jak byś płacił za sprzet grubo ponad 30tyś za taka kase otrzymasz raczej uniwersalne kolumny...
    I czy w ogóle wrzuciłeś w wyszukiwarke Kolumny diy 1000zł? wyskakuje pełno podpowiedzi ale oczywiscie trzeba założyć taki sam temat:| zrób klony Stx mx 140 w tej kasie raczej nic lepszego nie dostaniesz.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
      zrób klony Stx mx 140 w tej kasie raczej nic lepszego nie dostaniesz.
      popieram
      lub 3SM (stx + seas)

Skomentuj

13/50/9 + mdt29 ?

Skomentuj

a te nexton`y m-100 stxa?? to dobra opcja?

Skomentuj

bardzo fajny zestaw ale nie dorównuje awx-om

http://www.highfidelity.pl/artykuly/0710/nexton.html
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dzieli je kilkuletnia przepasc w rozwoju firmy
              tak wiec bralbym MX-140
              no ale w nextonach jest ladniejsza skrzynka :p
              za doplata mozna zamowic podobna do mx-140 (niechetnie ale robia )

Skomentuj

jak już m-100 to tylko i wylacznie z Vifa DX25 na górze. Nie mniej jednak MX-140 jest lepszym zestawem za niewiele większe pieniądze.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                  za doplata mozna zamowic podobna do mx-140 (niechetnie ale robia )
                  albo zrobić samemu, w końcu to forum diy

Skomentuj

bede robil sam wiec chyba beda te mx`y

Skomentuj

Jeśli Ci się nie spieszy to poczekaj miesiąc czasu. Z tego co widzę masz siesty w domu, tak ? Podstawkowce?

Moje, wraz z parką wysokich awx poszły do pharoha i za jakieś 3 tygodnie będzie on je mierzył i projektował od nowa zwrotnicę. Tak więc poczekaj ten miesiąc bo może się okazać, że niedużym kosztem (zmiana wysokich na awxy i przeróbka zwrotki) wyniesiesz swoje obecne monitorki do zupełnie innej kategorii brzmienia.

Skomentuj

a jak nie wypali to glosnik wysokotonowy do nowych kolumn juz bedziesz mial

Skomentuj

siesty podstawkowe mialem jakis rok temu potem mnie troche nie bylo i w tej chwili ich juz nie mam. powiem szczerze ze dzwiek z nich bardzo mi sie podobal i najchetniej bym zrobil ich klon, gdyz wtedy kupilem nowki za 399zl a teraz chodza po ok 900zl. To byl moj glowny pomysl na dzien dzisiejszy lecz nigdzie nie moge znalezc zwrotnicy, gdybym posiadal jej schemat to nawet nie pytalbym na forum o alternatywe. przetworniki sa dostepne na allegro. btw czy ktos ma schemat zwrotnicy do siest sat????

Skomentuj

sianes, czy ty zrozumiałeś mój post ?

Poczekaj miesiąc, kup w miedzyczasie 2x gdny 15/40/5 i 2 x stx awx na wysokie. PO tym okresie pojawi się zwrotka,która będzie pod te głośniki i litraż identyczny jak w siestach sat, bo takie kolumny wysłałem do pharoha. Tylko grać to będzie lepiej, bo kopułkę tonsilowską (która notabene nie jest zła, ale też i nie za dobra) zastąpi się awxową od STXa. Wszystko oczywiśćie po pomiarach.

I tak jak napisał Paweł S., albo Ci ten zestaw podejdzie, albo i nie. Jak nie to pozbędziesz się samych gdnów, a wysokie do kolejnego projektu już bedziesz miał :)

Skomentuj

sadze ze nie wymaga tlumaczenia tego, ze zrozumialem, po prostu zbylem milczeniem ten pomysl poki co ............., natomiast nie wiem czy Ty zrozumiales moj powyzej ze najchetniej bym zrobil siesty 100% oryginalne, jesli nie znajde schematu zwrotnicy oryginalnej wtedy wezme pod uwage serio Twoja propozycje

Skomentuj

no rozumiem.

Tylko wersja zmodyfikowana będzie grała klasę wyżej, bo wysoki w siestach jest mocno przeciętny, chociaż to i tak najlepsza kopułka tonsila w mojej opinii.

Ale już rozumiem, że chciałbyś kopię 1:1, wszystko jasne :)

Skomentuj

GDN 13/50/9 + Seas 27TBFC/G, w 800-900 zł się wyrobisz

Skomentuj

http://allegro.onet.pl/show_item.php?item=1673943823 za taka cene to nawet nie chcialoby mi sie frezarki wyciagac...

Skomentuj

Wygladają jak klocek mamuta. Za tę cene to nawet nie chciałoby mi się ich słuchać
                                      Zwłaszcza że te głosniki wymagają 24-26 litrów objętości więc obudowa powinna być do nich mała i zgrabna a nie taki kloc z paskami w poprzek. To zresztą najczestsza wada DIY - nadsolidne wykonanie, czasem nadmiarowe elementy, pracochłonne wykończenie, a efekt stylistyczny rzuci sumoką o glebę.

Skomentuj

Same głośniki z tej konstrukcji to wg mnie wartość ok 600 PLN, a jeszcze jest zwrotnica. Skrzynki można zmienić zawsze Poza tym nie są wcale takie kobylaste, de gustibus non disputandum est.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X