Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie głośniki do zestawu 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie głośniki do zestawu 5.1

Witam!
    Planuje zrobić zestaw do kina domowego - amplituner Pioneer serii 500.
    Jakiej firmy glosniki wybrać, które będą najlepsze do w/w sprzętu. Chodzi mi o dostosowanie poziomu - wiadomo, ze scanspeaka nie kupie bo to za dobry glosnik do tego pioneera.
    Na allegro sa do kupienia: tonsil, alphard, hanssen itp.
    Interesuje mnie najlepszy stsounek jakosci do ceny (glosniki niskotonowe ok.20-25 cm, ewentualnie moga byc inne).
    Projektem zajme sie pozniej - planuje 5 kolumn i 1 sub, jednak najpierw chcialbym sie dowiedziec na jakich glosnikach bazowac tak aby bylo dobrze?

Pozdrawiam!

Re: Jakie głośniki do zestawu 5.1

Zamieszczone przez grzes19
    wiadomo, ze scanspeaka nie kupie bo to za dobry glosnik do tego pioneera.
    głośnik i tak jest najsłabszym ogniwem w torze...

Skomentuj

Re: Jakie głośniki do zestawu 5.1

Zamieszczone przez Zygmunt
      głośnik i tak jest najsłabszym ogniwem w torze...
      Chodzi mi o to,zeby caly zestaw 5 kolumn wyszedl tak do 1000 pln i w takiej cenie poszukuje dobrych glosnikow-jakiej firmy wybrac?

Skomentuj

Przy tej kwocie pozostaje Ci tylko Tvm i Stx.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
          Przy tej kwocie pozostaje Ci tylko Tvm i Stx.
          Gdzie moge je nabyć?
          Czy wysokotonowe tez od tych firm?

A co np. z takim tonsilowski GDN 20/80/2, jezeli chodzi o niskotonowca?

Skomentuj

Licząc Tesle:
            5 wysokotonowych po 45 złotych sztuka - razem 225 złotych
            8 niskośrednio po 40 złotych sztuka - razem 320 złotych
            Zestaw głośników jak do mojego kina w konstrukcjach, ceny z www.prolech.com.pl

Skomentuj

JAKIE TONSILE WYBRAC?

Do mojego zestawu zdecydowalem sie na tonsile - co proponujecie:

Przód 1xGDN16/40/4 czy 1xGDN16/50/6 (te akurat sa teraz w wyprzedazy na allegro po 49zł) a moze cos innego z 16-tek i jaka do tego kopulke zeby ladnie gralo?

Co dać do centralnego? 2xGDN 13... czy 16.... jakie, a moze jakies tesle i jaka kopulke?

Co na tył?GDN 13 czy 16, jaki?Moze jakas tesla? Jaka kopulka?

Suba zbuduje na GDN 20/80/2.

Skomentuj

Za 1000zl 5.1 -zapominij to bedzie shit wez lepiej zbuduj dwie dobrej klasy podlogowce 2way np. na perlessach, w 1000zl to ja nie wiem jak sie zmiescisz ?? policz sobie ile cie sub wyjdzie GDN-146zl + naped do niego minimalny TDA7294 to okolo 200 co razem daje 350zl bez materialow na obudowe. Na twoim miejscu bym skonstruowal najpierw pozadne fronty bo dobre fronty wyeliminowaly by te twoje aspiracje o 5.1, no chyba ze to juz twoja ktoras z kolei konstrukcja w co nie wnikam.

Skomentuj

Re: JAKIE TONSILE WYBRAC?

1000 pln odpada - przeznacze wiecej - ze 2000 a moze i wiecej - zaleznie "ile zabierze".

Nie wiem w dalszym ciagu jaki tonsil 16 wybrac do frontow i czy dac 2 czy 1 i jaka kopulke. Jednoczesnie co do centralnego i na tyl?

Zamieszczone przez grzes19
                  Do mojego zestawu zdecydowalem sie na tonsile - co proponujecie:

Przód 1xGDN16/40/4 czy 1xGDN16/50/6 (te akurat sa teraz w wyprzedazy na allegro po 49zł) a moze cos innego z 16-tek i jaka do tego kopulke zeby ladnie gralo?

Co dać do centralnego? 2xGDN 13... czy 16.... jakie, a moze jakies tesle i jaka kopulke?

Co na tył?GDN 13 czy 16, jaki?Moze jakas tesla? Jaka kopulka?

Suba zbuduje na GDN 20/80/2.

Skomentuj

800 zł wypadało by liczyć na sam subwoofer :] np. SLS 10'' + napęd i ładna obudowa... także zostaje 1200 zł... a na 5 głośników to jest mało, jeżeli ma to reprezentować jakiś poziom....

ostatecznie poszedł bym w stronę mixu TVM i STX ale to moje zdanie....

ciężki temat bo możliwości jest duzo....

Ps. zapomnij o alphardach i hannsenach czy jak tam sie to pisze :P to bedzie profanacja dla pioneera...

Skomentuj

greg00 zrobil bardzo ladny zestaw kina , zobacz w dziale konstrucje. Calosc na teslach plus subwofer na 20/80/2 ze stajni Tonsila.

Skomentuj

jesli wrzucisz tam 5 tonsili 16/50 to na suba potrzebujesz juz czegos poteznieszego od 20/80/2 bo zostanie on zakrzyczany tam.

Skomentuj

Przy tej kasie STX + kopułki tonsila.

Skomentuj

Czaruję...
                          X