Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa subwoofera 2x Tonsil 30/80/2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Budowa subwoofera 2x Tonsil 30/80/2

Witam Wszystkich
    Chce zbudować Subwoofer domowy na dwóch głośnikach Tonsilowskich. Miałem je swojego czasu i bardzo podobał mi się ich dźwięk.
    Prosiłbym kogoś aby zwymiarowal mi obudowę do nich. Interesowała by mnie konstrukcja z bassreflexem. Podłączenie głośników na dwa kanały.
    Sub będzie miał swój osobisty wzmacniacz Kenwood Ka-990 jak dla mnie o bardzo dużej mocy :)
    Proszę Was fachowcy o pomoc. :)
    Pozdrawiam

Na jednego Tonsil'a dałbym około 70 litrów i @około 35Hz. Mogę się mylic
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Jak masz dwa glosniki to buduj push-pull. Lepiej zrobic jeden push-pull niz dwa osobne.

Skomentuj

Z doświadczeń innych użytkowników słyszałem ze niezbyt się sprawdzają w domu. Słabsza jakość dźwięku

Skomentuj

tzn co sie niezbyt sprawdza w domu?

Skomentuj

obudowa push-pull, a chcialbym zeby tak kolumna wygladała http://www.wizjahd.pl/galerie/s/subw...-donna_675.jpg tylko dodatkowo br

Skomentuj

kolego ja osobiście mam w domu push-pull i miałem okazje porównać moje wykonanie z oryginalnym subem za 4 tysie i jestem happy :) mój grał lepiej :):)

Skomentuj

No to tylko pogratulować :) Ja dalej pozostane przy moim złotym planie :P Pomóżcie Mi i dajcie mi wymiary w jakich mam zrobić ten sub...

Skomentuj

Oj niech sobie chłopak zrobi pralke, 70 litrów na jednego gdn'a powinno być ok. Stąd możesz sobie wziąć wymiary:

http://matematyka.pisz.pl/strona/962.html

Tylko ścianki dolicz :)

Skomentuj

................................

Skomentuj

Nie na temat...
                      DIY-Do It Yourself - Zrób to sam. Z tego co widzę to nie jest forum "Zróbcie za mnie skrzynkę na tonsile"

Skomentuj

Widze ze mozna na was liczyc. Jak masz sie mądrzyć to sie nie odzywaj! ja szukam tu pomocy a nie słuchanie twoich mądrości. Nie pomożesz, to sie nie odzywaj

Skomentuj

GDN 30/80 ? :/ Nie lepiej kupić jeden, a lepszy? Masz wzmak 2 kanałowy, to 2-cewkowy załatwił by sprawę. Samochodowe STX AA/PP by zmiażdżyły tego 20-paro letniego Tonsila pod każdym względem. Przecież dla tego głośnika 40hz to już wyzwanie, z takim zejściem cięzko to będzie nazwać subwooferem.

Skomentuj

Czaruję...
                          X