Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nadpalona cewka (?)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nadpalona cewka (?)

mam 2x GDN 30/120 w obudowie wytłumionej watą napewno szczelna i sa jakies swisty.. mam 2xbr o szerokosci 7,5 cm i dlugosci 17 cm czy to za maly br czy cos z cewka bo jak robilem test i na 15 hz cos zawalilo i mozliwe ze cewka nadpalona to ona mogla zrobic jakies szpary ?

ja chyba ci bana dam...

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      ja chyba ci bana dam...
      Paweł, przepiękne, kapitalne! :lol:. Nie to, żeby temat mnie jakoś zniesmaczył, ale twoja odpowiedź...Mistrzostwo :). Można by to wrzucić do tematu "najlepsze hasełka\wypowiedzi na forum" :).

Skomentuj

Ale zawaliło w sensie że zaśmierdziało?

Skomentuj

Zależy o jakie świsty chodzi.. z br śwista ? ..:???:

Skomentuj

no przepraszam panowie ale ten dzieciak mnie juz wkurza...
            kupil nie kiepskie glosniki, zrobil niepoprawna aplikacje i zaklada dziesies watkow na ich temat - poprostu nie wytrzymalem :???:

Zamieszczone przez bass-terror Zobacz posta
            napewno szczelna i sa jakies swisty.
            skoro obudowa jest szczelna to jedynie przez b-r lub mocowanie glosnika moze ci swistac
            skoro wczesniej nie swistalo to raczej watpie zeby to byla wina tych elementow

nie rozumiem pojecia "nadpalona" cewka
            albo ja upaliles albo uszkodziles mechanicznie glosnik

jakby sie tylko czesciowo uszkodzila termicznie cewka to napewno wykaze to omomierz

obstawiam na mechaniczne uszkodzenie. rozklejony resor czy np rozerwane jakies polaczenie klejone - wyciagaj glosniki i ogladaj je dokladnie

Skomentuj

Nie na temat...
              Ale głośnik przykleiłem superglue :( Może membranę rościąć ?

Ale faktycznie jak masz to od początku to br. Sam mam tak w GIGAWORKS G500 (creative) 2x br

Skomentuj

przymocuj dobrze i wyprofiluj od wewnątrz br ,jeśli nadal będzie świszczało to wymień na br większej średnicy

Skomentuj

Paweł. Ale zauważ że bass-terror jest poza czepkiem urodzony. Czego się nie dotknie, to się mu rozwala albo hajcuje:)

Skomentuj

Czaruję...
                  X