chodzi mi opinię kogos kto ma wysokotonówki alpharda (i ich używa). Czy naprawdę są aż takie straszne jak o nich mówią. Bo różnica w cenie pomiędzy tonsilem jest (jak dla mnie ogromna). Chcę zrobić 5 kolumienek 2 drożnych i pięć gwizdków to jest wydatek, a kasy mam do 150 zł max pomóżcie i powiedzcie czy różnica w odsłucu jest wielka czy jest poprostu słyszalna. Oczywiście pomijając jakość wykonania zwrotnicy itd. Chodzi mi o subiektywne odzucia. Pozdro.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
opinia
Collapse
X
-
tak jest kolosalna roznica jedka jezeli bedzie to kino domowe to ja bym sie zastanowil nad alphardami aj wiem ze zaraz polaowa mnie znienawidzi ale moze warto tym bardziej ze kino i tak nie obfituje w jakies subtelnosci a jak dobrze zrobisz zwtrotnice moze nie byc tragicznie
ale zaznaczam ze rozwazam tylko do kina domowego
[ Dodano: 2004-07-01, 21:56 ]
glosniki ktore masz i tak sa w sumie nie najlepsze wiec z alphardamiuzupelnia sie :)
Skomentuj
-
wybierz wersje z miekka kopulka i ferro zobacz na www.eltaj.pl
pomysl jeszcze nad kopulkami www.stx.pl bo tam tezm oze cos znajdziesz a zawsze dorabiasz polaka
Skomentuj
-
Aż mnie trzesie jak słysze opinie że kino nie obfituje w niuanse.
Tak może powiedzieć tylko ktoś kto kino widział tylko na wystawie.
To własnie w filmach jest cała masa naturalnych dzwięków które na gównianych przetwornikach wyrażnie będą nienaturalne.
Osobiście uważam ze KD to niezły sprawdzian dla głośników a szczególnie dla suba.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
mozesz taksze cos wybrac z kopulek tesli, zobacz sobie w prolechu maja duzy wybor, a parametry znajdziesz na stronie producenta:
http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=82
Skomentuj
Skomentuj