Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

opinia

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

opinia

chodzi mi opinię kogos kto ma wysokotonówki alpharda (i ich używa). Czy naprawdę są aż takie straszne jak o nich mówią. Bo różnica w cenie pomiędzy tonsilem jest (jak dla mnie ogromna). Chcę zrobić 5 kolumienek 2 drożnych i pięć gwizdków to jest wydatek, a kasy mam do 150 zł max pomóżcie i powiedzcie czy różnica w odsłucu jest wielka czy jest poprostu słyszalna. Oczywiście pomijając jakość wykonania zwrotnicy itd. Chodzi mi o subiektywne odzucia. Pozdro.

ja bym jednak wzial cos bardziej sprawdzonego z tesli lub z tonsila, ostatnio kupilem 5x GDWK 11/100 za 190 zl (38 zl sztuka). napisz cos wiecej, jakie te kolumienki chcesz zrobic, jaki niskotonowy?

Skomentuj

niskie to gdn 20/40 po regeneracji (udanej!). Ma to być zestaw do kina domowego. I chyba tyle. Co więcej. Wzmaki zrobiłem sam i teraz kolumny.

Skomentuj

tak jest kolosalna roznica jedka jezeli bedzie to kino domowe to ja bym sie zastanowil nad alphardami aj wiem ze zaraz polaowa mnie znienawidzi ale moze warto tym bardziej ze kino i tak nie obfituje w jakies subtelnosci a jak dobrze zrobisz zwtrotnice moze nie byc tragicznie

ale zaznaczam ze rozwazam tylko do kina domowego

[ Dodano: 2004-07-01, 21:56 ]
        glosniki ktore masz i tak sa w sumie nie najlepsze wiec z alphardamiuzupelnia sie :)

Skomentuj

Opinia dobitna więc jeśli tak to który alphard. Tyle tego syfu jest na allegro... I tak z wyprzedzeniem nie interesują mnie piezo.

Skomentuj

wybierz wersje z miekka kopulka i ferro zobacz na www.eltaj.pl
            pomysl jeszcze nad kopulkami www.stx.pl bo tam tezm oze cos znajdziesz a zawsze dorabiasz polaka

Skomentuj

Aż mnie trzesie jak słysze opinie że kino nie obfituje w niuanse.
              Tak może powiedzieć tylko ktoś kto kino widział tylko na wystawie.
              To własnie w filmach jest cała masa naturalnych dzwięków które na gównianych przetwornikach wyrażnie będą nienaturalne.
              Osobiście uważam ze KD to niezły sprawdzian dla głośników a szczególnie dla suba.

Pozdrawiam

Skomentuj

ja mam w kolumnach 2 Tw401sx (najwyzszy modej )
                i graja znosnie
                a do kina jak narbardziej .
                Jak bedziesz robił podłogowce lub monitory to sie zastanów nad lepszymi wysokotonowcami ale jako satelitki moga byc :P

Skomentuj

No to juz lepiej poszukac jakis tanich Tonsili na Allegro czy na jakiejs gieldzie. Jak widzisz 11/100 mozna kupic taniej - za 40 zl mozesz kupic i do przednich kolumienek zastosowac.

Skomentuj

tonsil gdwk 8/50/1 kopolka jedwabna 39 zl w sklepie tonsila :)

Skomentuj

mozesz taksze cos wybrac z kopulek tesli, zobacz sobie w prolechu maja duzy wybor, a parametry znajdziesz na stronie producenta:
                      http://www.tvm-valmez.cz/index.php?id=82

Skomentuj

mieszkam koło olsztyna i kupno na giełdzie odpada. Na allegro najtańsze 11/100 to 50 pln, ato już za dużo, ale znajde robote pomyśle. Tylko boje się, że jak coś spieprze ze zwrotnicą to tonsilek za 50z pójdzie się .... .a alpharda za 15 nie będzie szkoda.
                        Dzięki wam za pomoc!

Skomentuj

robiłem wiele kolumn na głośnikach wysokotonowych alpcharda różnica jest taka ze wysokie są bardzo natarczywe denerwujące ale tanie 15-30zł.
                          poszukaj u znajmych starych Tonsili załuż nowe kopułki tak będzie tanio i ładnie zagrają

Skomentuj

Kopułki alpharda to będzie 5x15..30=75..150 zł zmarnowanych pieniędzy.
                            Kup tesle arv 104 bo z lepszym tonsilem za 40 zł szt. bedziesz miał kłopot znaleźć.

Skomentuj

Czaruję...
                            X