Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx gdn 22-300-8-sw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stx gdn 22-300-8-sw

Witam, przymierzam sie do kupna tego przetwornika i licze skrzynie uzywajac winisd, wychodzi mi marne 15L - ~25cm dlugosci boku w przypadku szescianu.

Czy ktos juz ma doswiadczenie z tym przetwornikiem, gdzie moglem zrobic blad (tak samo robilem poprzednim razem, tylko przetwornikiem byl GDN 30-200-8-SC i zrobilem wedle litrazu i strojenia winisd, tylko przeliczylem boki na szescian i jestem zadowolony)

Zamieszczone przez AIPOWER Zobacz posta

Czy ktos juz ma doswiadczenie z tym przetwornikiem
    Ja,i muszę powiedzieć że ani BR ani closed się tu nie sprawdzi. Albo wybierasz inny głośnik albo robisz na nim TL. (podał bym linka odnośnie porównania 22-300 do 22-140 ale forum DIY akustyk teraz nie działa).

Skomentuj

mialem go na chwile na testy...
      zdecydowanie polecam samochodowa 8"
      podobna cena a robi duzo wieksze zamieszanie

Skomentuj

Też mogę polecić tego dwu cewkowego, fajny głośnik za naprawdę małe pieniądze.

Skomentuj

Problem w tym ze moj szarp 8800 nie lubi mniej niz 8 omow, zostaje mi chyba ten: http://stx.pl/gdn-30-400-8-se.html
          przy w miare rozsadnej cenie i skrzyni ktora bede umial zrobic - winisd mowi kolo 100L, ktos go juz mial okazje slyszec?

Skomentuj

To nie jest głośnik do suba,to jest estradowy głośnik do nadstawek. Po za tym,co ty chcesz robić tym głośnikiem (konstrukcją) skoro chcesz podłączyć taki wzmacniacz? Po za tym,jeśli nawet odpowiedź będzie: "bo taki akurat mam" to i tak jest kiepsko,musiał byś mieć filtr dolnoprzepustowy żeby to jakoś zagrało.

Skomentuj

Filtr można zawsze doklepać czy też użyć karty dźwiękowej (o ile sygnał jest z komputera). Aczkolwiek faktycznie niezbyt trafny wybór z tym gdn'em.

Skomentuj

a to moze 10" 2x4r?

Skomentuj

Pawle, pokaz link; a filtr dolnoprzepustowy zrobie, mam juz wydrukowana mozaike na filtr aktywny a ten co mam to sie nie nada chyba bo tylko 200VA umie

Skomentuj

http://stx.pl/sw-stx-10-2-400-2x4-f-s-pp.html
                    10" nie slyszalem ale mam 12" i jest OK

Skomentuj

a jak sie takie dwucewkowe glosniki podlacza? moze nieslusznie je dyskfalifikowalem wlasnie z tego powodu ze nie wiem jak je podlaczyc

Skomentuj

Sharp będzie miał problem z 4ohm, można ratować się wiatrakiem na radiator do głośniejszego słuchania ale to taki pół-środek.

Skomentuj

Zamieszczone przez AIPOWER Zobacz posta
                          a jak sie takie dwucewkowe glosniki podlacza?
                          w twoim przypadku laczysz szeregowo uzyskujac 8r

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                          Sharp będzie miał problem z 4ohm, można ratować się wiatrakiem na radiator do głośniejszego słuchania ale to taki pół-środek.
                          STK po podlaczeniu chociazby na chwile glosnika 4r zacznie sie powoli ale skutecznie sypac
                          tak wiec nawet wentylator tutaj nie pomoze...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                            STK po podlaczeniu chociazby na chwile glosnika 4r zacznie sie powoli ale skutecznie sypac
                            No ja swojego długo męczyłem na 4ohmach ale była to wersja nie zmostkowana z 7700 i w sumie to nic mu nie było.

Skomentuj

Czaruję...
                            X