Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil - czy warto?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil - czy warto?

Witam!
    Muszę wymienić głośniki w swojej Sienie. Mam mały problem, bo w Sienie są płytkie miejsca na głośniki przednie, stąd ograniczony wybór, lub wysokie koszty. Tonsil ma w ofercie głośniki do tego samochodu (głośnik i tweeter) za 160 zl za komplet.

Mogę zamiast tego pakować się w przebudowę drzwi i dołożenie Hertz-a ESK-165. To by mnie kosztowało 800 zł.

No i pytanie - czy warto?
    Czy Tonsil nie wytrzymuje konkurencji z Hertzem, a jeśli to w jakim zakresie? Bo jeśli różnice miałyby mieć charakter symboliczny, trudny do wysłuchania przy włączonym silniku, to ja biorę tańsze.
    Proszę o pomoc i pozdrawiam.

jezeli jestes audiofilem i melomanem warto jezeli jednak traktujesz zesatw samochodowy jako hmm nazwijmy to wyposazenie seryjne to nie warto
    roznica zapewne bedzie slyszalna ale naprawde nie spodziewqaj sie kolosalnych roznicy a przynajmniej nie takich powalajacych

jednak tu duzo zalezy od instalacji od twojego osluchania sie ze sprzetem

ps dlam nei twoje pytanie jest troche niepowaqzne sam zastanow sie dlaczego

Skomentuj

Tonsil - czy warto?

Hm...
      Ja wiem, że jeśli coś na rynku się sprzedaje, to ktoś uznaje, że warto :)
      Tak naprawdę to udzieliłeś mi interesującej odpowiedzi - że różnica nie będzie powalająca. Co prawda za chwilę, ktoś się odezwie, że nie wiesz o czym piszesz, bo jego powaliła :)

Mnie jednak jako laika interesowało bardziej to czy głośniki Tonsila są dobrej jakości, czy też lepiej się od nich trzymać z daleka. Rozumiem, że są modele lepsze i gorsze, ale coś o firmie chyba można ogólnie powiedzieć :) Kolega stuknął się w czoło jak usłyszał Tonsil, ale nie potrafił wyjaśnić dlaczego (może nazwa mu się nie podoba :)
      Pozdro.

Skomentuj

ja przez dlugi czas wozilem zestaw tonsila u siebie w autce i calkiem fajnie to gralo jest to w miere sensownie zestrojone i wykonane wg mnie sa warte swej ceny ale pamietaj zeby zasilic je czyms normalnym

tonsil jest firma ktora wykonuje glosniki z glowa nie stosuje zadnych magicznych nakladek systemow ani innych upiekszaczy w formie zawieszen z detki
        ich glosniki sa poprostu dobre nie rewelacyjne ale lacza przyzwoita jakosc dzwieku z przystepna cena dotgo kupa lat doswiadczenia stoi po ich stronie

ps warto zainteresowac sie neodymowymi kopulkami
        psII moze kolega za duzo stukał sie w czolo jak tak zareagował na tonsila

Skomentuj

Czaruję...
        X