Szukam pomysłu w jaki sposób można zmniejszyć objętość obudowy zamkniętej z 27l do 15l tak, aby nie obciążać za bardzo skrzyni. Niestety 12l piachu swoje waży, a chcę potestować różne objętości w aucie i trochę nie wygodnie byłoby mi opróżniać skrzynkę przed przeniesieniem. Tym bardziej, że planuję zrobić br z trochę za dużą obudową, żeby mieć możliwość regulacji, więc na przyszłość taki materiał też się przyda. Zrobiłem worek z piachem 5 litrów na razie i muszę przyznać, że trochę to waży. Materiał musi się mieścić przez otwór głośnika (10 calówka chyba nie będzie problemu), być w miarę przystępnie lekki, najlepiej łatwo mierzalna objętość i żebym mógł go wyciągać dowolnie. Nie wiem jaką gęstość musi mieć taki materiał, żeby był skuteczny (styropian by się nadał?) Macie jakieś pomysły/doświadczenia?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
zmniejszanie objętości obudowy
Collapse
X
-
Zamieszczone przez KAPRINT Zobacz postaMogą być kostki ze styropianu, zakręcone butelki po wodzie mineralnej itp.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez trójkąt Zobacz postaChyba pełnych ?? puste raczej nic nie zmienią. ?
tylko zastanawia mnie sprezystosc osrodka...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez trójkąt Zobacz postaChyba pełnych ?? puste raczej nic nie zmienią. ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wojak737 Zobacz postaCo za różnica? Ważne, że zajmują daną objętość. Oczywiście pod ciśnieniem trochę się skurczą, ale nie jest to aż tak wielka różnica.
Butelka musiała by być nabita sporym ciśnieniem lub wypełniona wodą.
Przynajmniej tak rozumuje moja część umysłu odpowiedzialna za fizykę :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postatylko te puste butelki czy styropian trzeba dobrze przymocowac bo beda latac bo obudowie
Skomentuj
Skomentuj