Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wzmacniacz do STX fx-200

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wzmacniacz do STX fx-200

Witam,
    Mam kolumny stx fx-200 i zastanawiam się jaki wzmacniacz do nich dobrać, czy kupić np. Yamahe ax-700 lub a-720 czy może lepiej wziąć jakiś kit z EP na tda 7294? W ogóle mam pytanie czy takie wzmacniacze na scalakach dają radę czy to strata pieniędzy?

I kolejne pytanie, kupować wzmacniacz stereo czy może zainwestować w jakiś taki do kina domowego żeby za kilka lat znowu nie zmieniać?

Pozdrawiam,
    KP
    Last edited by pietruha8; 17.07.2011, 16:20.

Zamieszczone przez pietruha8 Zobacz posta
    czy może lepiej wziąć jakiś kit z EP na tda 7294? W ogóle mam pytanie czy takie wzmacniacze na scalakach dają radę czy to strata pieniędzy?
    do tych kolumn i przy obecnych cenach wzmacniaczy uzywanych takie scalaki sa bez sensu

Skomentuj

A jakie wzmacniacze polecacie do tych kolumn?

Skomentuj

cokolwiek o mocy nie mniejszej niz 100w/8r
        mile widziane 150-180w

Skomentuj

Nie spale ich przy 150-180W?

Skomentuj

Panie za 300 max 400zł masz klasyczna yamahe która wyda min 100rms na kanał a ty się zastanawiasz nad scalakiem typu tda? Kupuj a-720 lub coś podobnego, ja osobiście mam a-700 i złego słowa o niej nie mogę powiedzieć, jak kupisz taki wzmacniacz to obczaj go w środku jakiej klasy elementy siedzą w nim to zrozumiesz moje psiocznie na tda...

Skomentuj

Sprawa scalaka już rozwiązana :], teraz czekam na jakieś propozycje oprócz ww yamahy.

Skomentuj

AX-700 lub Sony TA-F550ES
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Trochę drogo nie?
                  http://allegro.pl/potezny-wzmacniacz...702584817.html

Skomentuj

Nie spale ich przy 150-180W?
                    a kto ci kazde sluchac na max mocy wzmacniacza?
                    kolumny maja jakies 130-150w
                    wzmacniacze bardzo szybko sie przesterowuja wiec aby w pelni wysterowac kolumny wizlabym mocniejszy wzmacniacz zeby sluchac jeszcze na zapasie mocy

Skomentuj

Czasem były okazje do około 400zł
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                        Czasem były okazje do około 400zł
                        Nawet po mniej... Te 400-450 jest warty, więcej bym nie dał...

Skomentuj

http://allegro.pl/wzmacniacz-yamaha-...711848290.html

i nadal są tylko szkoda że tak zmęczona życiem ale za 250zł cudów nie ma...

http://allegro.pl/yamaha-a-700-klasa...717539625.html

tu masz zadbany oryginał, który wg mnie warto wziąć i pewnie sprzedający coś spuści bo już kilka dni wisi...

Jednak mną się nie sugeruj bo jestem miłośnikiem tej marki chyba tylko przez zakochanie się w motocyklu R1, niech bardziej doświadczeni koledzy coś wybiorą z innych marek, ja jeszcze mogę od siebie polecić uniampa jeśli lubisz się bawić w diy...

Skomentuj

Czaruję...
                          X