Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Opinie o Tweeter

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Opinie o Tweeter

Witam czy ktoś porównywał seas 27TBFC/G do Usher T9950? Który głośnik gra lepiej... Ponieważ mam 2 seasy i nie wiem czy jest sens sprzedawać je i kupienie usherów :-/

usher jest lepszy

Skomentuj

a coś więcej ? Też jestem zainteresowany, a ze zdania - 'usher jest lepszy' za dużo nie wynika...

Mniej wnosi od siebie, bardziej detaliczny ? Lepiej słychać transienty, instrumenty wybrzmiewają dłużej etc?

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez Popcorn Zobacz posta
        Ponieważ mam 2 seasy i nie wiem czy jest sens sprzedawać je i kupienie usherów :-/
        jak bedziesz sprzedawal to chetnie odkupie

Skomentuj

sluchalem obu i moj wybor padl na ushera
          gra u mnie juz ponad tydzien

sprzedaj seasy Pawlow .P
          i kup ushery
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A możesz napisać dlaczego według Ciebie usher jest lepszy? I przy jakiej muzyce ich słuchałeś?

Skomentuj

Który głośnik gra lepiej...
              Pytałeś się który gra lepiej to dostałeś odpowiedź :) . Nie wiem dlaczego, może dlatego, że to lepszy głośnik . Brzmienie jest dokładniejsze i delikatniejsze, bardziej swobodne. Po prostu gra lepiej.

Skomentuj

Ok dzięki chłopaki:-)

Skomentuj

ja slucham raczej spokojnej muzyki
                  jazu, chill outu, instrumentalnej

wydaje mi sie bardziej przejrzysty, idealnie sluchac scene i nie trzeba sie domyslac gdzie jaki instrument

seas jest dobrym glosnikiem ale mi bardziej pasuje usher
                  od pierwszego uslyszeniu na as

jestem zadowolony z wyboru
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A nie wiesz jak wypadają w porównaniu w ciężkiej muzyce? heavy metal, rock. Bo takiej właśnie słucham:-/

Skomentuj

ciezko okreslic...

moze zamontuj to co masz a jak ci nie bedzie pasowac to wtedy zmienisz
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja w tej chwili mam 9930-20 u siebie i gra to bardzo dobrze. A muzyki słucham różnej od spokojnej do cięższych klimatów. Myślę że 9950 powinien być jeszcze lepszy ze względu na to że potrafi z siebie wydobyć więcej najwyższej góry. Co jest ważne w przypadku wybrzmiewania gitary - zwłaszcza elektrycznej

Skomentuj

A nie wiesz jak wypadają w porównaniu w ciężkiej muzyce? heavy metal, rock. Bo takiej właśnie słucham:-/
                          Do metalu tylko metal

Skomentuj

no i informacji do jakiej muzyki ma byc ten tweeter zabraklo w pierwszym poscie
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak się słucha muzyki ostrej - to się wybiera przeważnie twarde materiały membrany - tytan, alu czy ceramiczne.
                              Jak się chce coś neutralnego lub ocieplonego, to raczej idzie się w jedwabie, i miekkie materiały.

Ja mam dylemat właśnie, bo lubię brzmienie i detaliczność membran metalowych, ale jednocześnie brakuje mi w nich trochę ciepła - a usher jest tak po środku :)

Skomentuj

wg usher z alu kopulek ma tylko detalicznosc i precyzje
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

i dokładnie o to mi chodzi - a przy okazji ma swój charakter delikatnie ocieplony. Idealny tweeter, bede go łączył z Fountekiem FW168 - początkowo miał być właśnie seas.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X