Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Obudowa BR pod glosnik stx gdn-22-140-8-scx

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Obudowa BR pod glosnik stx gdn-22-140-8-scx

Witam.
    Zamierzam zbudowac Suba opartego o glosnik http://stx.pl/gdn-22-140-8-scx.html
    i wzmacniacz 2xTDA Irka.
    Stoje teraz przed tematem wykonania obudowy BR do tego suba.
    Prosze doswiadczone osoby o informacje jakiej wielkosci powinna byc obudowa i jaki BR zrobic oraz pytanie w ktorej sciance umiescic glosnik a w ktorej BR czy to istotne?

No i kwestia wytlumienia obudowy... co radzicie i jak radzicie :-)

Sama obudowe chce wykonac z drewna u stolarza pisze to bo nie wiem czy ma znaczenia material z ktorego bedzie wykonana obudowa bo zazwyczaj obudowy sa z MDFu.

Z gory dziekuje i pozdrawiam!

Obudowę możesz zrobić z czego chcesz, może nie dosłownie, zależy na co cię stać... to po pierwsze...
    Po drugie, zajrzyj na stronę główną i zacznij czytać umieszczone tam artykułu, uwierz mi... znajdziesz tam odpowiedzi na wszystkie zadane pytania.
    Po trzecie, na temat tego głośnika było poruszanych parę tematów, wystarczy poszukać.

Skomentuj

fajnie fajnie, przegladalem posty nt. bass reflexu ale te wzory to jakis kosmos jest... dlatego prosze o pomoc tych ktorzy potrafia sobie z nimi poradzic

Skomentuj

Przeciez tematow o tym glosnikow jest dziesiatki tematow, nie badz leniem i idz do wyszukiwarki. Na temat tego glosnika juz chyba wszystko zostalo napisane. Jakie pojemnosci, jakie tunele, jakie wzmacniacze etc...

Obudowy nie rob z drewna, bo nie ma takiej potrzeby. Jak nie jest sezonowane kupe lat, to bedzie pekac. Zrob z MDF, sklejki lub popularnej wiorowki meblowej.

Skomentuj

w gotowych konstrukcjach jest pare projektow z tym glosnikiem w trzech drogach, suby tez sa wiec tylko czytac. u mnie to bylo 27litrow ale strojenia za cholere nie pamietam ..

Skomentuj

Czaruję...
          X