Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pomoc w doborze głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lklukasz Sprawnych orginalnych altusów w przyzwoitej cenie nie znajdziesz ja podałem mu kolumny które przebijaja altusy o lata swietlne cena nawet jak na te mankamenty które sa oczywiscie do wyeleminowania jest przystepna.
    Jestem ciekaw co powie autor tematu...

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
      Nie koniecznie beboka bo moim zdaniem nie opłaca sie całkowicie kupowania plastikowego zestawu 5.1
      Nawet nie wiesz o czym piszesz. Geniusy nie są plastikowe, tylko z płyty drewnopochodnej, bodajże mdf. I nie napisałem, że ma kupić 5.1, tylko rozejrzeć się po produktach tego producenta jeśli chce coś nowego, jak nie to zostaje szukać nie wyeksploatowanych używek, na których się nie znam, więc tu się może Marios wykazać :)

Skomentuj

Bebok Używane nie koniecznie znaczy wyeksplatowane:)
        Watpie że robili by takie taniutkie zestawy z mdf predzej z płyt wiórowych.
        Ale i tak majac 700zł coś sie znaleść da a jeśłi ma to być sprzet nowy to da sie znaleść chodzby serie miniwieże stereo yamahy z dolnej półki

Skomentuj

Zestawy Creativa na Tang Band'ach schrupią na śniadanie te wierze Yamahy.

Skomentuj

mdf predzej z płyt wiórowych
            I tu się mylisz Jak miałem, to odkręciłem z ciekawości głośnik, i był to mdf, cienki, bo cienki, ale mdf, nie plastik, ani inne shit-tworzywo.
            Nie napisałem, że używane = wyeksploatowane. To było nawiązanie do aukcji, którą podałeś, a tam stoi w opisie, że zawieszenia są do wymiany, więc cena automatycznie rośnie o cenę materiału i robocizny.

Na mój gust, to autor szuka czegoś do łubudu i nie ma co wynajdywać wyrafinowanych zestawów, bo to się nie sprawdzi.
            Aqual, jakbyś chciał coś jednak budować, to poleciłbym ci zestaw, który sam posiadam: STX GDN 17SK + GDWK AK - w 500zł z wykończeniem można się zmieścić. Gra to już dość dobrze, bas tez jest, nawet dość dużo, więc do twojej muzyki by się nadało.
            Pewnie za 500zł można kupić coś używanego, lepiej grającego, ale satysfakcja z budowy ... bezcenna

Skomentuj

lklukasz Sprawnych orginalnych altusów w przyzwoitej cenie nie znajdziesz

i tu sie mylisz
              ja jakis czas temu ojcu odrestaurowalem 110
              wszystkie NOWE glosniki
              zwrotka no nowych elementach
              nowe wygluszenie
              odnowiona buda
              jeszcze tylko na masownice musze zalozyc nowy material, ktory tez mam

zadowolony strasznie
              jak je odemnie odebral to ze 3razy do mnie dzwonil z bananem :)
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Bebok Te kolumny AE to włassnie takie do łubudubu;D
                lklukasz Ale ile cie to wyniosło? to są koszta a autor ma marne 700zł na kolumny + wzmaczniacz wiec o czym my tu rozmawiamy nie ma sensu kupować altusów za 400zł-500zł bo to złom jak nie posypane zawieszenie to wymienione basowce na jakieś chinskie wprost z bazaru szkoda gadać.
                Jak bym miał troche miejsca to sam bym sobie 300 wstawił bo zadne kolumny jakich słuchałem nie grały tak dobrze rammsteina;D

Skomentuj

lklukasz Ale ile cie to wyniosło? to są koszta a autor ma marne 700zł na kolumny + wzmaczniacz wiec o czym my tu rozmawiamy nie ma sensu kupować altusów za 400zł-500zł bo to złom jak nie posypane zawieszenie to wymienione basowce na jakieś chinskie wprost z bazaru szkoda gadać.
                  no wlasnie wyniosly ok 500zl
                  ale glosniki oryginalne niskotonowe juz nie sa dostepne (ja kupilem kiedys)
                  no ale racja uzywek w nieznanym stanie nie ma sensu kupowac
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Widać konwersacja się rozwinęła , no i co tu teraz zrobić... powiem tak, aktualnie siedzę na genius sp-hf2000x grają one dość dobrze, lecz przy zwiększeniu głośności głośniki niskotonowe latają jak szmaty i rzęży... Dało by się coś zbudować, lekko lepszego od tych geniusów? tak żeby nie rzężało jak teraz, i nie latała membrana jak głupia. W geniusach jest wzmacniacz już w kolumnach, da się takie coś zrobić? zrobić samemu? czy jednak niezbędna jest tu osobna puszka?
                    Pozdrawiam

---------- Post dodany o 21:04 ---------- Poprzedni post o 17:22 ----------

Przepraszam za post pod postem, lecz nie widzę tu opcji edytuj..
                    Co myślicie o głośniku Tonsil GDS 20/10 10W ? mam takie dwa ;d

Skomentuj

Nie na temat...
                      Ja po przeczytaniu powyższego postu dziekuje autor wie lepiej to po co pyta??
                      Nie masz pojecia o czym piszesz a chcesz budować kolumny w dodatku na szerokopasmówkach.
                      To tyle odemnie postrawiam tych co maja troche oleju w głowie

Skomentuj

Ja jeszcze raz się wypowiem w tym temacie, choć jak widać do autora wątku nic nie dociera, dla niego nasze propozycje są nic nie warte, na każde nowe, próbuje znów zaproponować swoją wizję, więc po co pisać?? Koledzy szkoda czasu.

Skomentuj

Czaruję...
                        X