Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zaprojektowanie zwrotnicy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
    przecież każdy wie że jak nie gra to winne są głośniki
    Pff, kable trzeba wtedy zmienic !

Skomentuj

Nie na temat...
      No i wszak wiadomo, że trza słuchać przy oświetleniu żarówkami 60W, bo te grają najlepiej. Masakra, nie mogę tego "artykułu" zapomnieć

Skomentuj

hehe też go czytałem :P ale czemu te całe wywody u mnie :P w końcu zmiana zwroty dużo zmienia :) i nie jest to temat bez sensu :P

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
          ale czemu te całe wywody u mnie :P
          No toć przecie w offtopic'u panie piszem :P

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz posta
            O kolega dabyl widzę chyba po budownictwie. W PK może?
            No ba
            Zawód co prawda trochę rozjechał się z hobby - gdy go wybierałem to to hobby jeszcze zupełnie nie istniało w mojej głowie. Ale... właściwie nie żałuję bo z budowlanki chyba jednak trochę łatwiej wyżyć

Ale OK, już koniec "nienatematu"

Skomentuj

Witam
              po kilku miesiącach stwierdzam, że HDS tweeter mi nie odpowiada, więc myślę nad zmianą wysokotonówki ale są 2 warunki, średnica musi być taka sama jak HDS czyli ok 104mm bo mam już wykonany frez a nie zamierzam obdzierać obudowy ze skaju i go np powiększać, drugi warunek to taki, że a razie będzie to grało na tej samej zwrotnicy czyli głośnik powinien być 8 ohm. Później zwrotnica będzie zmieniona jak ktoś się tego podejmie bo ja sam tego nie wykonam, a teraz akustycznie, zależy mi na czymś co nie męczy nie jest jazgotliwe i posiada mnóstwo mikrodetali czyli na pewno coś bez ferrofluidu,

mechanicznie pasuje usher 9950 (ale on chyba ma ferrofluid tak ??) ale czy spełnia warunki akustyczne ??? czekam na wasze sugestie.
              Last edited by daniel69; 30.10.2011, 22:15.

Skomentuj

morel CAT298 ma 104mm :)

Skomentuj

Czaruję...
                X