Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłośnienie hali 360 mkw

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie,czy na dyskotekę potrzeba tyle kasy? 80.000zł za ten zestaw od Pol audio to trochę dużo,tzn. nie mówię że jest zły ale jeśli DIY wchodzi w grę to ten zestaw to trochę przesada. Zaprzyjaźniona firma nagłośnieniowa ma sprzęt od Silvera (czyli NAW),byłem z nimi na paru plenerach i byłem pod wrażeniem jak taki zestaw (choć DIY) może zagrać. Zestaw składał się z 4xBRT118 i 2 nadstawki tubowe na stronę,nagłaśnialiśmy tym np. tego sylwestra w Inowrocławiu i jak na tak mały zestaw było świetnie. Koszta? (mowa teraz o nowych,kupnych paczkach) 1 szt. BRT118 kosztuje 2500zł,nadstawka chyba 3000zł... razem 32.000zł za same kolumny + 2 wzmacniacze na basy 6000-8000zł + dwa wzmacniacze na midbasy 4000-6000zł + dwa na drivery 2000-3000zł + procesor (crossover)... razem +- 50.000zł. Podejrzewam że ten zestaw zagra lepiej od tego Pol audio (choć tak naprawdę go nie słyszałem),a jak nie to za tą cenę można dokupić jeszcze BRT118 i nie ma bata że Pol audio zagra lepiej.

Takie moje zdanie jeśli chodzi o DIY kupne (własnoręcznie robione wychodzi taniej ale na taką skalę to już szkoda zachodu),jeśli nie to faktycznie chyba Pol audio jest najlepszym rozwiązaniem. Ale trzeba to przemyśleć bo przecież firma NAW to już nie jest DIY tylko normalna firma,ją też trzeba brać pod uwagę.

Skomentuj

no tak tylko do tego kilometry kabli, sprzet dla dj-a
      oswietlenie, elementy montazowe o montaz sprzetu
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Marian, brt118 to nie jest paczka nadająca się do klubu, jest za wysoko strojona. Poza tym NAW wcale nie ceni się dużo taniej niż Polaudio, kiedyś kiedy Silver sam sprzedawał swoje produkty to były one faktycznie bardzo tanie ale aktualnie pod brandem NAW ceny wiele nie odbiegają od fabrycznych paczek.

Skomentuj

Czaruję...
        X