Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sprzęt do naparzania dobrej jakości i w rozsądnej cenie :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mi by wystarczyła efektywna 10 calówka o zacięciu estradowym czyli tak z 93-95dB i do tego tubka wysokotonowa. Skrzynki wyjdą kompaktowe bo na bas się nie nastawiamy, zresztą jak taki głośnik ma 95dB to zwykle nie ma wielkiego basu. Pewnie bym się zmieścił w połowie ceny, wiórówka na obudowę i koc na wykończenie kosztują grosze, reszta n a głośniki :). Tylko te 300m hmm nie wiem czy dałoby radę

Skomentuj

Ale mówiąc "naparzanie" mamy na myśli właśnie bas :)

Skomentuj

Mam napęd o estradowym rodowodzie - ELTRON 100 U
        Zastanawiam się jak by sobie poradził na wysokoefektywnych kolumnach :???:
        On oddaje 100W/4R, niestety mono więc tą moc to na pół trzeba by podzielić.
        Myślę, że nadałaby się konstrukcja Zbiga na dwóch parach z podwyższonym zasilaniem do 80V.
        A wizualnie tamta konstrukcja wygląda rewelacyjnie :drool:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Hmmm,z tą 15-stką nie jest głupi pomysł,tylko z drugiej strony jaki wzmacniacz domowy (tani) podoła głośnikowi 15"? i to na imprezach?
          A kto tu mówi że podoła :) Grać będzie nawet jak zapodasz wzmak 50wat a na imprezie nie sądzę aby ktoś zwracał uwagę na niuanse brzmieniowe.

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Druga sprawa,jeśli szerokopasmówka to większa i mocniejsza,na imprezach może nie wytrzymać (cięcie,moc) w połączeniu z 15-stką.
          Wg. moich obliczeń powinno wytrzymać. Ewentualnie można dać 30stkę szerokopasmową stx'a i bas w 4ech omach aby wyrównać spl.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
            Beyme 8AGN/EM
            Jak był szał na ARZ6604 to pokusiłem się i kupiłem parkę - grało to dużo ostrzej niż ARZ, ale także dużo głośniej. Przydał by się kolektor albo dobra zwrotka żeby ściszyć nieco niektóre wybijające się częstotliwości.

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
              Przydał by się kolektor ....
              chyba korektor :razz:

Co do wzmacniacza to może HOLTON`a 400 zrób.

Tam ten 8" B&C fajny, trochę tańszy jest celestion tf-0818 (by starczyło na "wysokiego")

Skomentuj

wracając do tematu
                dobry sprzęt do naparzania, w rozsądnej cenie, oryginalny i super jakość: http://tiny.pl/h5ngl
                osobiście przetestowałem i mogę polecić

Skomentuj

Czaruję...
                X