Witam wszystkich. Od dluzszego czasu mam subwoofer na tym znanym przetworniku. Wczesniej byl wiekszy na dwoch takich glosnikach, brzmienie mi nie odpowiadalo, wrocilem do pojedynczego glosnika. Mam w sumie 3 gdn-y, dwa leza w piwnicy i szkoda ich. Pomyslalem, zeby troche sie pobawic i zbudowac tandem. Nigdy nie slyszalem takiej konstrukcji ale duzo czytalem i zainteresowal mnie taki projekt. Mam panel Irka sub 300 , trzy gdn-y i niezle zaplecze od strony technicznej (kleje sruby, maszyny itp) . Chcial bym wykorzystac dwa glosniki. Jeden wewnatrz obudowy, skierowany twarza w dol, drugi od strony podlogi, przetworniki mialy by byc srecone twarzami do siebie i podlaczone w przeciwfazie. Problem jest jeden, potrzebuje pomocy do obliczen. Jeden gdn gra zazwyczac przy 60-70 litrach, mysle, ze skrzynia powinna miec ok 35 litrow. Nie wiem jak te glosniki zachowaly by sie w obudowie closed. Wszystkie subwoofery na tym glosniku sa BR.
Chcial bym uzyskac miekki dynamiczny dosc szybki bas. Nie slucham muzyki glosno, wiec nie chodzi mi o robienie halasu. Sluzyc by to mialo tylkodo muzyki, filmy tez ogladam nawet czesto, ale nie przysluchuje sie efektom burzy itp wiec przeznaczenie suba to muzyka.
Chcial bym uzyskac miekki dynamiczny dosc szybki bas. Nie slucham muzyki glosno, wiec nie chodzi mi o robienie halasu. Sluzyc by to mialo tylkodo muzyki, filmy tez ogladam nawet czesto, ale nie przysluchuje sie efektom burzy itp wiec przeznaczenie suba to muzyka.
Skomentuj