Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny głośnikowe z Japonii
Collapse
X
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postanie wiem jak z paletami ale korzystalem z tego kuriera przy czesciach samochodowych i dostalem 50kg paczke
ale nie zagraniczna
mam z nimi umowe podpisanaJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
Co do kolegi z transportem do UK, dzwon do polskich kurierow 1Ł/kg wiec transport za 5Ł wysla ci glosniki. Sam w sob wysylam do pl 50kg za 30Ł
A moze wyslac wpierw do domu w polsce a potem do mnie ? To raczej malo oplacalne ale w sumie nie o to chodzi bo przeciez nie bede komus glowy zawracal tym bardziej ze byl by to ktorych z moich rodzicow a glosniki swoje waza .
BTW pisalem o oplacalnosci poniewaz ostatnio probowalem zamowic elementy zwrotnic w kwocie okolo 170 zl i calkowity koszt wyniosl okolo 400 ! Przyklad nr. 2 , probowalem zamowic kilka lisci forniru - przesylka 75euro!! Po poproszeniu o sprawdzenie cen w innej firmie kurierskiej 28E .
Skomentuj
-
http://www.youtube.com/user/JBLSovereign
Podyskutuj z tym człowiekiem napewno odpowie ci inaczej niż "f.cking awesome man"
Ja ci powiem tak!
Podobaja ci sie te kolumny?
Chcesz je miec?
Masz fundusze?
Jeśli tak to na co czekasz??
Kiedyś miałem okazje słuchać takich kolumn w typowo audiofilskim pokoju na typowo audiofilskich kablach i ble ble ble Prawda kolumny firmy Avantgarde Acoustic i do tego monoblocki na każdy kanał i to tez nie byle jakie dużo mółbym pisać ale po przesłuchaniu paru płyt wyszedłem z kwasnia mina na twarzy uswiadamiajac sobie że predko sobie takiego systemu nie zafunduje...
Kolumn trzeba posłuchać i ani ja ani własciciel ci tego nie powie z prostego powodu każdemu podoba sie co innego:)
Jak bedziesz dalej słuchał wypowiedzi naszych "kurierów" To najwyżej wyladujesz z stx'ami czytałem że ktoś zaproponował ci pomoc w tłumaczeniu i nie tylko,Dogadacie sie i otrzymasz odpowiedz od własciciela, Sama wysyłka to raczej paleta i pancerna skrzynia na antyki nie jest to aż tak drogie z tego co sobie przypominam kontener na samochód z japonii kosztował około 8-10tyś
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ZIG ZAK Zobacz postaCzyli jak to mialoby wygladac ? Zamawiam produkt a przyjezdza po niego niewiadomego pochodzenia kurier ? Sprzedawca by pomyslal ze cos ze mna nie tak nie uwazasz ?
A moze wyslac wpierw do domu w polsce a potem do mnie ? To raczej malo oplacalne ale w sumie nie o to chodzi bo przeciez nie bede komus glowy zawracal tym bardziej ze byl by to ktorych z moich rodzicow a glosniki swoje waza .
BTW pisalem o oplacalnosci poniewaz ostatnio probowalem zamowic elementy zwrotnic w kwocie okolo 170 zl i calkowity koszt wyniosl okolo 400 ! Przyklad nr. 2 , probowalem zamowic kilka lisci forniru - przesylka 75euro!! Po poproszeniu o sprawdzenie cen w innej firmie kurierskiej 28E .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marttigood Zobacz postaSłuchałem SB-E200 ale nie miałem możliwości choćby porozmawiać z osobą, która słyszała te "wyższe" Technicsy. I tylko w ten sposób mogę myśleć o wyższości brzmienia. Jest też taki punkt odniesienia, ale co to za punkt?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arwas Zobacz postaJeszcze raz przypomnę... Zblizone konstrukcje tubowe są do kupienia lub zrobienia wspólcześnie. Można je również posłuchać - są to Visaton Monitor 890. Na pewno nie zagrają gorzej od rupieci ze smietnika typu E-bay.
lklukasz Nie zmieniaj tematu:P
Jeśli autora stać na takie kolumny to na naped też go bedzie stać:)
A co do pomieszczenia to sredniej wielkosci salon wystarczyA majac miejsce na takie klocki ma napewno duże pomieszczenie odsłuchowe
Skomentuj
-
Im dalej w las tym więcej drzew, tak mawiali...
Jeszcze kilka dni temu byłem sam ze swoim pomysłem, po "ruszeniu" tematu w kilku miejscach chyba żałuję. Boję się niezadowolenia z brzmienia, próbuję nawiązać kontakt z tym oto człowiekiem w sprawie głośników na You Tube;
http://www.youtube.com/user/hosoken007
Dziękuję jeszcze raz za pomocną dłoń wszystkim. Moja kobieta mnie nienawidzi za to co chcę zrobić... :)
Ach no a propo serca, to czeka na mnie w holandii podobny zestaw do tego:
http://my.reset.jp/~inu/ProductsData...FLAT%20AMP.htm
Trudno powiedzieć czy to będzie ze sobą pasowało. Nie mogę znaleźć żadnych propozycji z dawnych katalogów Technicsa jeśli chodzi o całość.
Grało to w knajpie stan igła, od właścicielki, która jest...lesbijką (nie ma to nic wspólnego z tematem-wiem)Last edited by marttigood; 02.09.2011, 20:09.
Skomentuj
-
marttigood Szczerze ci mówie że wzmaczniacze i końćówki mocy technics z tamtych lat nie grały bardzo dobrze może i wygladały dziekki wycieraczka;D
Ostatnio słuchałem 2 wzmaczniaczy Advance acustic'a Jeden to map-407 z dackiem a drógi z tego co pamietam to map-800 z najnowszej serii.
Map 407 zrobił na mnie ogromne wrażenie zapewniam że nie znajdziesz lepiej grajacego wzmaczniacza do 8tyś w sumie to znajdziesz ale bedziesz całe życie szukał.
A Map 800 to taki duży grzejnik w czystej klasie A.
Jeśli potrzebujesz wzmaczniacza do tych technics to te które wymieniłem wczesniej beda idealne oba maja ogromna wydajność prądowa do tego klass A
Zreszta jak już bedziesz miał Technics to wypożyczysz sobie te wzmaczniacze i sam zobaczysz powala cie na kolana a cena jak za taki kawał sprzetu jest smieszna.
Skomentuj
-
Dziękuję, sprawdzę te wzmaki, jestem często w rozjazdach mogę się umówić na odsłuch. Sprawa podstawowa to jednak taka, że chciałem zachować czystość Technicsa jako całość. Wiem, że dynamika oraz inne kwestie w nowszych konstrukcjach sprawdzają się lepiej.
Nie znam dokładnej specyfikacji "szafki" Technicsa z holandii, czeka co prawda na mnie, jednak mogę się jeszcze wycofać...kurka wodna obiecałem, że ją odbiorę...
A czy Cyrus 6XP będzie dobry, mój budżet powoli się zamyka, podratowanie się kredytem zrujnuje mi małżeństwo:)Moje SB 5000 mogę sprzedać i parę innych "klamotów", ale nie ukrywam, że chciałem mieć całą tą gromadkę u siebie:)
Skomentuj
-
Watpie że ten Cyrus 6XP dobrze zagra...
W poprzednim poscie pomyliłem MAP308 z Map407
Przedewszystkim potrzebujesz duża wydajność prodowa a te Advance acustic to zapewnia
Nawet zaryzykuje stwierdzenie ze Map-800 pobił ayona Spark II,Po prostu rozłożył muzyke na czesci pierwsze i to było wyrażnie słychać.
Z tego co pamietam to MAP308 miałeś za 4300zł a wersja bez Dac'a kosztowała 600zł mniej
Mysle ze w 7500zł byś sie zmiescił razem z elektronika i kablami.
Skomentuj
-
Opis tej osiemsetki na stronach producenta budzi respekt. Ciągle się zastanawiam czy spięcie sprzętu z różnych epok nie będzie przegięciem. Nie chodzi już o wygląd, ale czy technics kopnie jak mu Advance Acoustic MAP800 rozkaże? Oczekuję ciepłego i detalicznego zarazem zagrania. 30 centów nisko tonowego zapewni głęboki bas, tego się akurat nie obawiam. Te skrzynki w serii SB od 4500 poczynając na 10000 kończąc są spore.
I tu na pewno wydajność prądowa się baaaardzo przyda. Zadzwonię do właścicielki z holandii może poda mi dokładną symbolikę szafy.
Skomentuj
-
lklukasz To nie ważne ze ma 94dbi tak potrzebuje miec spory zapas mocy,
Lampa sobie z nimi poradzi tylko pytanie jak
Poza tym porównywałem lampe za 8koła Czyli tego Ayona którego wymieniłem wyzej i okazało sie że advance go rozwala.
Niestety nie pamietam jaki był tam był tam CD wpiety coś z lampka w przedwzmaczniaczu i nie był to advance
marttigood A jakiej muzyki słuchasz?
Skomentuj
Skomentuj