Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny do 400zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny do 400zł

Witam, potrzebowałbym propozycji z gotowymi zwrotnicami. Chciałem zrobić SK + AK STX'a, ale SK będzie dostępny dopiero na koniec roku, a gra Pj'tki mi nie pasuje, podobno AK sporo lepsza, co proponujecie??

Widzę, że nie jesteś chyba zielony w tym temacie, więc początkowe standardowe pytania pominę :)

Myślałeś nad 2x arn150 + sc10n ?

Skomentuj

a jest to jeszcze gdzieś do kupienia?

zastanawiałem się też nad jakimiś tonsilami.

Co do zielonego, człowiek uczy się całe życie

Dodam, że kolumny będą miały wbudowany wzmacniacz na lm4766 2x40Watt. Ewentualnie dam wzmacniacz na lm4780, ale to droższe rozwiązanie, a ma być tanio i w miarę dobrze Oczywiście wzmacniacz nie wchodzi w ten budżet.

Dodam jeszcze, że to mają być monitorki na biurko, więc raczej jeden niskośredniotonowiec na kolumnę.
      Last edited by Adam_85; 31.08.2011, 17:58.

Skomentuj

w100 + mission
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
          Myślałeś nad 2x arn150 + sc10n ?
          To już archiwum... Dzisiaj nie buduje się takich zestawów, bo w ich cenie są lepsze rozwiązania.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
            w100 + mission
            Nie będzie z tego za mało basu?

mission to chyba poziom Pj'tki?

Skomentuj

w sklepie zap audio są GDN 17-140-8 SK jakbyś chciał

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                Nie będzie z tego za mało basu?
                bedzie malo ale mialo byc tanio...
                tak?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

no tak, w zapie jest 14 sk więc go tam zamówie:)

zamówione:)

Skomentuj

no ok
                    ale mial byc zestaw ze zwrotka
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

myślałem, że jest zwrotka sk + ak, ale widać, że chyba będę musiał dać Pjtkę

Skomentuj

a czemu niechcesz 17 cm sk do niego jest zwroka z ak

Skomentuj

bo już wyraźnie drożej ogólnie wyjdzie i już tak małych monitorów się z tego nie zrobi.

Skomentuj

ja bym na twoim miejscu dozbierał do awx widziałem gdzies zwrotke z 14cm sk

Skomentuj

no jest zwrotka, ale to nie są głośniki dla mnie:) ja jadę na usherach

---------- Post dodany o 12:53 ---------- Poprzedni post o 19:59 ----------

Jak chcecie to możecie dawać jeszcze jakieś propozycję, gdzie bas byłby na poziomie arn150 albo scx i wysokie lepsze od pj'tki, jeżeli budżet trochę przekroczy 400zł nic się nie stanie, rozważę każdą propozycję do której są gotowe zwrotnice:-)

Skomentuj

basu tyle co 2xarn150 nie będzie raczej z jednego głośnika w budżecie załóżmy 80zł... Może próbować nowych rozwiązań np DA175?

Skomentuj

Panowie bardzo proszę o kolejne propozycję, musi to kolorystycznie podejść pod ten fornir, czyli SK STX raczej odpada.

http://allegro.pl/fornir-impresja-bl...762036253.html

Kolumny będzie użytkować 13 letnia dziewczynka. Musi być zwrota i okrągłe głośniki, żebym był w stanie zrobić frezy.

---------- Post dodany o 17:57 ---------- Poprzedni post o 10:48 ----------

a któryś z tych głośników tang band coś wart http://zap-audio.pl/ ??

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                                    a któryś z tych głośników tang band coś wart http://zap-audio.pl/ ??
                                    Większość głośników tang band to udane konstrukcje, zwłaszcza szerokopasmówki są b.dobre w swej cenie, tyle że bez suba z nimi to tak lipnie.

Skomentuj

http://zap-audio.pl/sklep/index.php?...roducts_id=600

Ten głośnik mnie interesuję konkretnie, na chace widać, że na basie nie jest źle, najlepiej z tych co oglądałem, ale ciągnie do 15khz, jest to jakiś ciekawy kompromis.

Skomentuj

zainteresuj sie bardziej w4-1320
                                        jest rewelacyny
                                        troche drozszy ale warto dolozyc

ma ladna plaska charke i papierowe brzmienie
                                        nie potrzeba mu wysokotonowki tylko woofer na dole
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...