Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Potrzebna dobra rada

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Potrzebna dobra rada

Mam zamiar zbudować subwoofer do kina domowego, nie wiem jednak jaki wybrać głośnik w przyzwoitej cenie i parametrach chodzi mi o średnicę 30 cm (myślałem o Tonsil, Tesla, Alpharad, STX) co do wyliczeń obudowy dotychczas korzystałem z WinISD i w tej kwestii chyba nie będzie problemu. Do napędu chciałem wykorzystać wzmacniacz Technics-a SU-V620 i tu jest problem jak wzmacniacz stereo podpiąć najpierw z kinem a potem z subem czy przez jeden kanał czy inaczej. Sama budowa obudowy nie jest mi obca potrzebuję porady w kwestii głośnika i napędu.

z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam

chcesz dobrej rady? daj post w odpowiednim dziale, a ten wykasuj...

Skomentuj

P-Szymanski, najlepszy bedzie Tonsil.Co do wzmaka to można go całkowicie wykorzystać tylko do dwucewkowca(np.ES 300D).Przy Tonsilu jeden kanał pójdzie na emeryture.Albo inaczej,2 Tonsile i izobaric,nawet korzystniej brzmieniowo może wyjść(ale nie musi).No i wzmak będzie wykorzystany.
      PZDR

Skomentuj

umberto, dziękuję jaki głośnik Tonsila byłby Twoim zdaniem najlepszy

Skomentuj

P-Szymanski, co do Tonsila to nie jestem expertem,ja mierze raczej wyżej.Sorki ale nie pomoge.Moge tylko zasugerować "szarpnięcie" na Hertza bo warto,ES 300 i 28Hz jest jak najbardziej w zasięgu.Ale to moje zdanie,Tonsil jak na suba jest dla mnie za cienki,ja licze na zejście a nie na chałas.
          PZDR

Skomentuj

gdzie można dostać te ES300 Hertza

Skomentuj

P-Szymanski, radze pogadac z Tomck-iem,on ma dobre ceny.Gdzies tu sie na forum podziewa...
              PZDR

Skomentuj

P-Szymanski, do kina lepiej nadaja sie glosniki seri SLS peerlesa ale niestety twoj wzmacnaiczyk dostanie zawału i na herzu i na slsie wiec projekt radze zaczac od zera czyli wzmacniacz + glosnik + buda
                sprawdzonom konfiguracja jest

peerless sls250 lub 300 + mostek TDA7294 + filtr DP

Skomentuj

zdaje się że kolega P-Szymanski, wspominał coś o "przystępnej cenie"... miał pewnie na myśli głośnik, który kosztowałby coś kole Tonsila, Tesli (o Alfredzie nie wspominając). Na tej półce cenowej nie ma co szukać Hertza czy Peerlessa... Podpowiedzcie koledze który głośnik będzie naljepszy ale spośród tych które ma w zasięgu ręki. Ja w głośnikach obeznania nie mam więc nie mogę niczego zaproponować

Skomentuj

w kinie calkiem niezle sprawdza sie tesla arn 312 wewrsja 8 ohm mozesz ja zasilic z mostka tda

Skomentuj

Czaruję...
                    X