Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny DIY - jakie przetworniki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny DIY - jakie przetworniki?

Witam,
    W najblizszym czasie chciałbym rozpocząć budowę kolumn podlogowych.

Niestety nie wiem jakie przetworniki zastosować...
    Kilka informacji:
    -Kolumny docelowo pod UniAmp'a
    -Zestaw najlepiej 2-drożny
    -Budżet niewielki: 250-300PLN max. (same głośniki)
    Zestawik do muzyki, głównie trance/rock (Nightwish ), czyli głęboki bas, mocny, ale miękki - sam nie wiem jak to określić ale chyba wiadomo o co chodzi - ma pacać.

Czy za te 300 PLN da radę kupić coś co zagra na rozsądnym poziomie z Uni? Czy może warto troszkę dołożyć i kupić droższe przetworniki, które dadzą z siebie więcej?

Pozdrawiam

do rockowej muzyki tanie przetworniki raczej moim zdaniem się nie sprawdzą, raczej pozostaje Ci opcja dołożenia i to niestety cąłkiem sporo. W tym budżecie za same głośniki to przychodzi mi na myśl albo 14 SCX/SK + PJ, albo 17 SK + AK. Ta druga opcja niby lepsza, ale SK w symulacjach nie będzie powalał niskim zejściem, realnie 50-60hz -3db.

Skomentuj

Było nie raz, za te pieniądze tylko używane kolumny. Całkowicie nie opłaca się nowych głośników

Skomentuj

Chyba żeby zrobić jakieś odpustowe wykończenie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
          raczej pozostaje Ci opcja dołożenia
          Czekam więc na propozycje.
          Zestawy które podałeś i tak nie wykorzystują budżetu... Jak pisałem w pierwszym poście, jak będzie trzeba dołożyć to fundusze sie znajda... Chodzi o to zeby bylo mozliwie tanio, a gralo na jakims przyzwoitym poziomie.

Te 300PLN to kwota tylko i wylacznie na glosniki.

Skomentuj

Zamieszczone przez diy_a Zobacz posta
            Chodzi o to zeby bylo mozliwie tanio, a gralo na jakims przyzwoitym poziomie.
            Standardowo chyba-nowy lub używany komplet głośników Stx AWX.

Skomentuj

Myślę, że AWX wart dołożenia:-) na przetworniki potrzebowałbyś około 500zł. Chyba najlepszy stosunek cena/jakość w tej cenie.

Skomentuj

Dozbierałbym do AWX, jak poprzednicy piszą. Prawdopodobnie najlepszy wybór.
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                X