Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szybki subwoofer (muzyka) grający od 40Hz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sluchalem wlm duo12
    gral z stella 2 lata tamu na as
    szybki i grajacy nisko sub
    w sam raz dla mnie
    ale to jest estradowka w malej zamknietej budzie
    nie wiem czy ci sie bedzie podobac
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Od pewnego momentu WLM zaczęło dokładac BR do swoich zamknietych paczek. Przetworniki i budy są takie same, wiec nie wykluczone, że słuchałeś wersji wentylowanej.

Skomentuj

Nie na temat...
        Zamieszczone przez fakamada Zobacz posta
        Od pewnego momentu WLM zaczęło dokładac BR do swoich zamknietych paczek. Przetworniki i budy są takie same, wiec nie wykluczone, że słuchałeś wersji wentylowanej.
        możesz mi zdjęcia znaleźć takiej obudowy?
        słuchałem oz bo sobie baeszczelnie ją odstawiłem od ściany :)
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
          "The new Basic Duo duplicates the shape and dimensions of the Duo 12 exactly. We drove the Duo 12's price down by €1,210 with black footers that aren't solid extensions of the octagonal cabinet and using MDF rather than Birch Ply. Still, the hardwood cross braces have been retained. We also went with a more cost-effective Eminence woofer but added a rear-firing reflex port which increased output by such a surprising amount that we'll incorporate it into the entire Duo range now. The new WLM Duo amp will be our stock offering for all our subs which, with now twinned pairs of binding posts, will have each driver powered discretely from one 480-watt amp channel each. For the €2,390 Basic Duo, the new €1,290 bass amp includes the Bass Control, albeit with a fixed 80Hz low-pass."
          Załączone pliki
          Last edited by lklukasz; 12.09.2011, 22:19.

Skomentuj

Dzięki za rozwojowy wątek :) TIW200 bardzo mnie zainteresował. A konstrukcja Push-Pull od dawna mnie kusi Póki co spróbuję z varioventem w obecnej konstrukcji dla samego eksperymentu, skoro obudowa itak pójdzie na śmieci :/

Co do zamkniętej obudowy z aktywną korekcją... panowie, nie rozumiem skąd wzięło się całe to zamieszanie, ale korekcja aktywna w zamkniętej paczce do charakterystyki przypominającej paczkę wentylowaną daje z grubsza dokładnie takie samo opóźnienie grupowe jak paczka wentylowana bez korekcji aktywnej, przy czym wzmacniacz musi się bardziej męczyć. Narzuca mi się przysłowie "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Co innego jesli to pomieszczenie i odpowiednia lokalizacja suba podbija dół pasma z zamkniętej paki. To tez może mieć kiepską odpowiedź impulsową, ale tego nie unikniemy z żadną paczką, więc lepiej już użyć zamkniętej.

Skomentuj

Czaruję...
            X