Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowy niskosredniotonowy Tonsila?!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowy niskosredniotonowy Tonsila?!

Przegladam sobie strone skleptonsil.pl a tu takie cos http://www.skleptonsil.pl/210212/gdn-13-70-8-ohm-nowosc ,ktos cos wie o tym prztworniku , rzeczywiscie nowosc czy jakies wykopalisko , kosz podobny do gdn 13/50/9

Żadnego zdjęcia nawet nie mają... Może wrzucili na stronę a tak naprawdę w trakcie realizacji... :)

Skomentuj

Cena wysoka. Efektywność wyssana z palca. Kosz z ABS-plastik fantastik. Hmm...

Skomentuj

glosnik 8ohm a Re na poziomie 11,2r?
        to napewno jakis blad :p

Skomentuj

Cena powala. Oby był to hit, bo z taką ceną nie wróżę mu przyszłości..

Skomentuj

a tak przy okazji to widze ze niezle cena PULSE spadla

Skomentuj

PULSE wygląda bardzo fajnie, gdyby nie ten GDWK... Można gdzieś dorwać ten midwoofer z korektorem fazy?

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                Można gdzieś dorwać ten midwoofer z korektorem fazy?
                mam ochote od dawna samemu go tak przerobic i sklonowac ten zestaw
                problemem jest natlok pracy i innych projektow :???:

Skomentuj

Ten glosnik to rzeczywiscie nowosc GDN z pasmem przenoszenia od 140-12000 Hz i FS 46

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                    GDN z pasmem przenoszenia od 140-12000 Hz i FS 46
                    oh yeah takie rzeczy tylko w Polsce

Skomentuj

Napisalem do nich odnosnie parametrow i zdjecia ,ciekawe co odpisza, poza tym to jakas lipa bo na szybkiego porownalem z GDN 13/50/9 12ohm i jest to samo poza pasmem,efektywnoscia i impedancja
                      Last edited by lukanio981; 20.09.2011, 19:22.

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
                        oh yeah takie rzeczy tylko w Polsce
                        Bez przesady, jest to możliwe. Ale reszta parametrów kupy się nie trzyma.

Skomentuj

tak szczególnie re cewki
                          co oni myslą, że z kim mają doczynienia?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                            GDN z pasmem przenoszenia od 140-12000 Hz i FS 46
                            bylo to wyjasniane wiele razy
                            pasmo przenoszenia podawane jest z malym spadkiem w obudowie zamknietej
                            w docelowej b-r lub w odgrodzie zagra pewnie nizej

Skomentuj

Z wyimaginowaną skutecznością 96db to on w ogóle basu mieć nie może

Skomentuj

Mam wrażenie, że teraz tam pracują sami amatorzy, którzy używają nazewnictwa, o którm nie maja zielonego pojęcia.
                                Jak można podać do publicznej wiadomości, że głośnik 5" ma 96 dB !
                                Jeżeli Tonsil nadal karmi nas "naiwnych" maksymalnym wąskopasmowym pikiem efektywności to jest to powód do zmartwień a nie powód do dumy. Ludzie z Tonsila opanujcie się! nie da się jak za czasów komuny napicać, że Altusy mają 95 dB efektywności a ciemnota to kupi. Altusy mają średnią efektywność poniżej 90dB ! A wąskopasmowe odchyłki tylko świadczą o niedopracowanych projektach głośników oraz filtrów.

Magnes 110x60x18 i Qts=0,48. To tylko świadczy o tym, że magnes mógł być wykonany ze śmietnika chińskiego, w którym było trochę zardzewiałej stali. Dla takiego MMS oraz innych znaczących Qts powinien być poniżej 0,3

Gdzie ten Tonsil z dawnych lat, gdzie pracowali w nim fachowcy~~od reklamy również.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Generatorek - Twoje święte oburzenie jest być może nawet sensowne jeśli chodzi o parametry głośnika, ale całkowicie bezzasadne jeśli chodzi o deprecjonowanie firmy Tonsil.
                                  Informację o głośniku zamieścił jakiś sklep internetowy, który nawet nie używa loga zgodnego z obecnym logiem Tonsil. To nie jest oficjalny sklep firmy. Oficjalnym sklepem jest:
                                  http://kupglosnik.pl/pl/tonsil-glosniki (gdzie loga są zgoła odmienne).
                                  Chyba nikt nie zadał sobie trudu poszukania tego głośnika na oficjalnej stronie Tonsila:
                                  http://www.tonsilaudio.com/ (gdzie loga także są zgoła odmienne).

Oczywiście możecie napisać, że ktoś ze sklepu skleptonsil.pl napisał, że są "Autoryzowanym przedstawicielem Tonsil" ale rzetelność tego wpisu może być dokładnie taka sama jak opisu parametrów głośnika.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                                    dla mnie ten głośnik to jakas lipa. przeglądałem przed chwilą http://www.tonsilaudio.com/index.php?action=niskotonowe oraz http://kupglosnik.pl/pl/tonsil-glosniki i nigdzie nie ma takiego głośnika. podobnie rzecz wygląda z pulse. w tym sklepie co podał lukanio981 pulse jest tańszy niż w sklepie "kup głosnik" to raz a 2 w sklep podany przez lukanio981 posiada większy wybór m.in kolumn

Skomentuj

LuSzti jeżeli rzeczywiście jest to jakaś dywersja w "zakresie Tonsil" to sorry. Nie sądziłem, że Tonsil to teraz tort w 12-stu częściach. Trudno jest panować nad tym jak nazwa Tonsil jest używana przez jakiś naciągaczy. Też wydawały mi się aż za nad to amatorskie opisy tego nowego głośnika.
                                      Ale kurcze! Niech że ktoś tu wyjaśni gdzie teraz Tonsil jest prawdziwy a gdzie podrabiany/podjeżdżany? Może sam Tonsil ale ten prawdziwy poinformuje jednoznacznie, które www są autoryzowane! Jak tego nie podadzą to będzie zbędne wylewanie być może pomyj na dobry produkt.

Skomentuj

Zamieszczone przez Generatorek Zobacz posta
                                        Nie sądziłem, że Tonsil to teraz tort w 12-stu częściach. Trudno jest panować nad tym jak nazwa Tonsil jest używana przez jakiś naciągaczy. Też wydawały mi się aż za nad to amatorskie opisy tego nowego głośnika.
                                        Ale kurcze! Niech że ktoś tu wyjaśni gdzie teraz Tonsil jest prawdziwy a gdzie podrabiany/podjeżdżany? Może sam Tonsil ale ten prawdziwy poinformuje jednoznacznie, które www są autoryzowane! Jak tego nie podadzą to będzie zbędne wylewanie być może pomyj na dobry produkt.
                                        Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Podałem Ci oficjalną stronę Tonsilu i jego oficjalny sklep. Niestety taka jest natura internetu, że każdy może sobie założyć stronę i pisać na niej co chce. I albo tego kogoś spotkają jakieś konsekwencje albo nie - różnie bywa.
                                        Struktura akcjonariatu firmy Tonsil z powodu wejścia na giełdę New Connect jest jasna i można sobie poczytać o tym na podanej przeze mnie stronie. Jest też opisany podział na spółki zajmujące się różnymi rzeczami, takimi jak produkcja pudeł, dystrybucja itp. Na stronie są także podane punkty sprzedaży. Wszystko jak na tacy, ale trzeba sobie zadać trud poszukania oficjalnych stron a nie ferować wyroki bez sprawdzenia czegokolwiek.
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                        X