Zamieszczone przez tomaszo
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
linia transmisyjna
Collapse
X
-
Taki urok tej obudowy... CO do dobroci - wcale nie musi to byc glosik z dobrocia calk. rzedu 0,8!!! Ludzie, jak bedzie mial 0,25 to lepiej, super kontrola i jeszcze lepszy impuls - takze w tej kwestii sie tak nie ograniczajcie.
Ogolnie - to pracuje w pasmie do 50 - 70 Hz i to wszystko, wiecej nie ma co sie spodziewac (przy logicznym strojeniu)... To jest glosnik do pomocy dla SUBWOOFERA - tak moi kochani, TL powinno byc delegowane do cz. ponizej 25 Hz przy wspolpracy z konwencjonalnym, dobrym subwooferem! To nie moze zastapic subwoofera...tylko go uzupelnic.
Skomentuj
-
Coolombo - wiesz co, wcale nie jest to taki hardcore... Kwestia glosnikow - musza miec olbrzymi skok, polecam tutaj glosniki "long-throw", dobrze sie spisuja... Jak poczytacie dokladnie, to zoabczycie, ze koles zniszczyl glosniki - troche drinknal i ... braklo skoku. Tak niskie cz. musza byc promieniowane z duzym natezeniem dla efektuProponuje laczyc konstrukcje ze standardowym subwooferem i ciac ja nisko - powiedzmy niech pracuje do 40Hz...
Skomentuj
-
chodzi mi po głowie takie "EL Rura" czyli "EL Pipe'o" po "polskiemu". Mianowicie szescian o boku 45cm, w nim 2xstx42-300 i do tego taka rura kanalizacyjna(burzowa?). Cały ten badziew zestrojony na 22Hz ;-) Tylko jak to wprowadzic do domu? Mam sufit na wysokosci 2,60 a całosc by miala jakies 3,5m...
Skomentuj
Skomentuj