Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dylemat dotyczący kolumn zmiana czy kupno?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dylemat dotyczący kolumn zmiana czy kupno?

Witam z racji tego ze pare lat temu dotarłem do tego forum i tym sposobem zbudowałem sobie klony Ostinato2k noszę się z zamiarem zmiany tych kolumn na inne (brak mi wykopu i punktowego basu). Zastanawiałem się nad tym czy do mojej obudowy 22l pasuje projekt na Seasach ER18 RNX & 27TBFC/G Głośniki do otworów raczej pasują więc moej pytanie brzmi czy warto i czy można. Aha Jak ten projekt można porównać do Kolumn PhoebeIII

Czy już tak naprawde trudno wam poszukać ?
    Albo chociaż zasymulować obudowe i sprawdzic tym bardziej że już kiedyś to robileś i umiesz co nie co...
    Tak pasuja ale potrzeba na nowo zestroic bas reflex i zrobić nowa zwrotnice.

Skomentuj

troche w tym zestawie brakowalo mi srednicy ale po malej zabawie ze zwrotnica powinno byc lepiej

zdecydowanie bardziej wole seasy niz ostinato

Skomentuj

A otwór bas reflex jego średnica będzie pasowac czy trzeba dostroić zwrotnicę?

Skomentuj

a co ma wspolnego zwrotnica z b-r?

Skomentuj

Pawel S.Żadna no chyba że mówimy o obudowie zamknientej lub otwartej...
            Musisz zasymulować ten głosnik w tej obudowie i znaleść czestotliwosc graniczna dla basreflexu po prostu go zestroic dobierajac odpowiednio jego długość winisd pokaże ci proponowana długość tunelu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
              Pawel S.Żadna no chyba że mówimy o obudowie zamknientej lub otwartej...
              tutaj tez zwrotnica nie ma nic do tego
              roznica miedzy b-r a zamknieta jest duzo nizej niz podzial na zwrotnicy a nawet nizej niz efekt BS

Skomentuj

Czaruję...
              X