Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie przetworniki do muzyki Dance / Disco ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie przetworniki do muzyki Dance / Disco ?

Witam,
    mam 400-500PLN na same przetworniki (mdf, kleje, lakiery itp. mam) + jakieś 150PLN na elementy do zwrotnic. Kolumny mają służyć do słuchania tylko i wyłącznie muzyki Disco lat 80 i Dance lat 90 (2 Unlimited, Ace Of Base, Corona, Dr. Alban, Maxx, Culture Beat itp.). Musi być to OZ, nie znoszę takiej muzyki na BR.

Wzmacniacz to Yamaha AX-700, CD Yamaha CDX-660, PC z ESI Juli@ (zazwyczaj źródło to CD lub FLAC, MP3@320).

Pomieszczenie 16m^2

Za 400-500zl to bym szukal starych kolumn wysokiej klasy z tej wlasnie epoki lat 80-90. Zazwyczaj sa one konstrukcjami zamknietymi. A jak masz cisnienie na zbudowanie czegos nowego to czemu nie, ale moze cos bardziej uniwersalnego?

Skomentuj

Jakieś 3 drożne używane kolumny tak jak napisał Pogromca. Nowych w tej cenie się nie opłaca

Skomentuj

Jakieś propozycje ?

Skomentuj

http://allegro.pl/heco-hb-6800-rzadk...869741064.html moze cos takiego na poczatek

Skomentuj

Lub to: http://allegro.pl/canton-karat-100-s...867144730.html

Skomentuj

Coś takiego jak najbardziej by Ci pasowało, i nowych nawet nie ma sensu robić.

Miałem kiedyś suba Canton Plus C (końcówka lat 80-tych!). Jakiś demon zejścia czy natężeń to nie był, ale miał w sobie taką dusze, charakter, coś wspaniałego. Konstrukcja oczywiście OZ, przetwornik 12'. Układ magnetyczny maciupeńki, cewka skromna, chyba nawet mniejsza niz 2 cale, jednak kosz odlewany, membrana i zawieszenie wykonane z bardzo dużą starannością. A dźwięk miał w sobie coś, czego nie da się opisać.

Do muzyki z tamtych lat lepszego sprzętu niż to, co koledzy wyżej dali nie znajdziesz. Z DIY możesz odpuścić. Chyba, ze coś na Vintage

Skomentuj

Czaruję...
              X