Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Visaton 2xW200S do suba. Ktoś może słuchał?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Visaton 2xW200S do suba. Ktoś może słuchał?

Witam, pytanie jak w temacie. Dziękuje z góry za odpowiedzi.

---------- Post dodany o 16:40 ---------- Poprzedni post o 18:40 ----------

Nikt nie słyszał w aplikacji subwooferowej W200S?

Miałem kiedyś W300 NG. Brzmienie fajne, naturalne, średnio twarde, zejście skromne jak na 12', potrzebuje bardzo dużej obudowy żeby coś pokazać. Gra w miarę przyzwoicie, ale za taką cene nie opłaca się kompletnie.

Skomentuj

jakby nie patrzeć to inne głośniki, choć może cechy miałyby podobne, dzięki za odpowiedź:-)

Skomentuj

Mam W250s, głośnik warty swojej ceny w 100%, mam go w BR 50l. I chodź nie potrzebuje dużo mocy stosunkowo a potrafi zatrząść dobrze pokojem 25m2. Cenię w nim to, że przede wszystkim nie muli, więc do muzyki świetnie się nadaje, w KD też potrafi dobrze zejść. Myślę że jest to dobry głośnik przede wszystkim dla kogoś kto szuka kompromisu do KD jak i muzyki.

Skomentuj

karol95m Dziwne bo ja słyszałem inna opinie na temat tych przetworników że wersji 20cm trzeba zapompować nawet 200Wat rmsu żeby to jakoś grało.

Skomentuj

karol95m, też tak uważałem 4 lata temu, będąc całkowicie nieosłuchanym i nie mając styczności z dużą ilością głośników. Teraz szczerze mówiąc, bardziej bym polecil dobrego Tonsila zamiast niego, tej samej klasy glośnik, a dużo taniej.

Zamieszczone przez karol95m Zobacz posta
            potrafi zatrząść dobrze pokojem 25m2
            Zatrząść, czy stworzyć efekt "cieżkiego powietrza"? Jak trzęsie to w dosłownym tego słowa znaczeniu, kiedy wszystko wpada w rezonans

w KD też potrafi dobrze zejść
            Bez obrazy, ale nie chyba nie slyszałeś subwoofera dobrze sobie radzącego w KD.

Myślę że jest to dobry głośnik przede wszystkim dla kogoś kto szuka kompromisu do KD jak i muzyki.
            Raczej muzyka, w niej można wykorzystać największy potencjał głośnika - fajnie naturalne brzmienie basu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
              karol95m Dziwne bo ja słyszałem inna opinie na temat tych przetworników że wersji 20cm trzeba zapompować nawet 200Wat rmsu żeby to jakoś grało.
              Dokładnie, Ty słyszałeś, a ja słuchałem. Napędzam go Panelem irka Sub150 i jest aż za mocny na ten głośnik.
              BioCannabis uważasz się za wielkiego eksperta próbując się wywyższać przed innymi.
              Odpowiem Ci krótko, tak potrafi zatrząść pokojem 25m2. I to nie jest mój pierwszy głośnik jakiego słuchałem. Owszem niedaleko sięgnąć poStx.12.2.500.2x2.f.s.pp który jest 2 krotnie tańszy od Visatona a potrafi wytworzyć dużo większe ciśnienie. Akurat się go trochę osłuchałem robiąc znajomemu subwoofer do KD. Mój poprzedni post miał na celu uświadomić Autorowi, iż w/w Visaton jest kompromisem pomiędzy muzyka a KD. I nie musisz od razu wywyższać się czego Ty nie słuchałeś, bo inni którzy zaaplikują ten przetwornik będą bardzo zadowoleni z niego, gdyż nie każdy musi mieć Potęznie mocne głośniki. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam

Skomentuj

BioCannabis uważasz się za wielkiego eksperta próbując się wywyższać przed innymi.
                Nie wywyższam się, po prostu daje swoją opinie na temat 12 calowej wersji tegoż przetwornika.

Wielkiego eksperta? Ja tu tylko sprzątam

Odpowiem Ci krótko, tak potrafi zatrząść pokojem 25m2.
                Ale masz na myśli brzęczące szyby i to, ze czujesz bas w powietrzu? Czy wpadajace w rezonans drzwi, bas odczuwalny stopami przez drgania podlogi? Bo te 1 to nie jest prawdziwe trzęsienie, choć też swojego czasu uważałem, ze to jest trzęsienie od basu

I to nie jest mój pierwszy głośnik jakiego słuchałem.
                Mój to był już któryś kolejny, a przed nim miałem Xpress 12, który go zjadał ciśnieniem , a i tak w tej kwestii nie ma fajerwerków.

Owszem niedaleko sięgnąć poStx.12.2.500.2x2.f.s.pp który jest 2 krotnie tańszy od Visatona a potrafi wytworzyć dużo większe ciśnienie. Akurat się go trochę osłuchałem robiąc znajomemu subwoofer do KD.
                Visaton to dość droga firma, w przeciwieństwie do STX. Przykładowo AWX kosztuje grosze w porównaniu do np. Peerless HDS, a jest to ta sama klasa.

Mój poprzedni post miał na celu uświadomić Autorowi, iż w/w Visaton jest kompromisem pomiędzy muzyka a KD.
                No własnie w KD szału nie ma, dużo lepszym kompromisem by był STX GDN AA. Jednak do muzyki bez bardzo niskiego basu to bardzo fajny głośnik.

I nie musisz od razu wywyższać się czego Ty nie słuchałeś, bo inni którzy zaaplikują ten przetwornik będą bardzo zadowoleni z niego, gdyż nie każdy musi mieć Potęznie mocne głośniki.
                Nie słuchałem wcale niewiadomo ile glośników. Troche tego było w ciągu 5 lat, ale jest wielu userów, którzy słyszeli duużo więcej ode mnie. Nie traktuj mojej opini jako atak na ten głośnik. To obiektywne spostrzeżenia po latach.

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
                  Przykładowo AWX kosztuje grosze w porównaniu do np. Peerless HDS, a jest to ta sama klasa.
                  :o
                  Pierwsze słyszę, porównywałeś je może?

Skomentuj

Nie na temat...
                    ja nie porownywalem obu jednoczesnie ale sluchalem ich
                    i w mojej opinii awx gra lepiej
                    bardziej naturalnie
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przede wszystkim HDS potrzebuje sporo więcej mocy. Średnica może jest nieco lepsza w Peerlessie, ale w bezpośrednim porównaniu kłania się kwestia gustu, bo trochę inny charakter mają w tym paśmie oba głośniki. Natomiast na basie bardziej podoba mi się AWX i ma go sporo więcej od HDSa (jeden i drugi w br 20litrowym).

Skomentuj

Zamieszczone przez BioCannabis Zobacz posta
                        Ale masz na myśli brzęczące szyby i to, ze czujesz bas w powietrzu? Czy wpadajace w rezonans drzwi, bas odczuwalny stopami przez drgania podlogi? Bo te 1 to nie jest prawdziwe trzęsienie, choć też swojego czasu uważałem, ze to jest trzęsienie od basu
                        I co uważacie że taki stan rzeczy że wszystko lata w pokoju jest ok??
                        Mi bsw potrafi cała hałupa zatrześ i jakoś nie jestem z tego faktu zadowoloy no ale cóż innych to jara dla mnie to nie fajne.
                        Adam zapytał o 2 visatony a wy zaczynacie gatke na temat awx i Perless'a...
                        Adam_85 Chyba nikt nie słyszał i nikt ci nie pomoże ja osobiscie nie kierował bym sie w strone visatona do czego potrzebujesz tego suba ?

Skomentuj

Nie na temat...
                          I znowu paranoje, ciągle tego stx-a lansujecie. A chłopak spytał się tylko czy ktoś słyszał W200S...

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
                            I co uważacie że taki stan rzeczy że wszystko lata w pokoju jest ok??
                            Mnie osobiście to strasznie denerwuje np. gdy słucham głośniej jakiegoś kawałka w którym jest fragment z samą stopą i basówką a zamiast slapu gitarzysty i ataku stopy słyszę trzeszczące drzwi i karnisze.

Skomentuj

Nie na temat...
                              DOKŁADNIE!! Ja musiałem uszczelnic drzwi i okna wszystkie mosieżne rączki od mebli również mi dzwoniły naszczescie wyeleminowałem to do stopnia nie słyszalnego inna sprawa że wszystko mi po biurku potrafi jezdzić aż sie boje co bedzie jak zaaplikuje sub450:)

Skomentuj

Czaruję...
                              X