Witam, obecnie posiadam zestaw: yamaha ax-700 + tawo 354. Yamaha ma potencjał ale z głośników nie jestem zadowolony więc rozglądam się za czymś nowym. Z gotowych kolumn wpadły mi w oko tannoy m2 (każdy zachwala). Mój budżet to 800zł i mam do was takie pytanie, czy złoże jakieś diy brzmiące lepiej niż te tannoy m2? Jeżeli tak to proszę o podanie konkretnego zestawu głośników i zwrotnicy. Po przygodzie z tanimi podłogówkami jakimi są tawo, które więcej dudnią niż grają, celuje raczej w podstawkowe. Pokój ma 20m kwadratowych. Uzupełnieniem zestawu będzie subwoofer na tonsilu 120/30/1. Słucham w zasadzie sporo gatunków muzyki od: Jana Garbarka przez ac/dc do o.s.t.r'a. Jeżeli chodzi o zwrotnice to szukam także kogoś kto byłby je w stanie dla mnie wykonać gdyż wątpie żebym podołał. Bardzo odpowiadała by mi też opcja taka żeby ktoś kto chce się pozbyć swojego zestawu diy za rozsadne pieniądze mi go sprzedał.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
DIY czy używane gotowce?
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaMX-140...
W 800zł powinieneś sie zmiescic ale cieżko bedzie,zwrotnice mozesz zamówic w czesciach albo gotowe
STX 141zl
seas 165zl
zwrotnica 130zl/para
co daje 742zl + wysylki
ze swojej strony dodam ze przy takim zestawie przez wiekszosc czasu nie bedziesz uzywal suba :p
---------- Post dodany o 20:39 ---------- Poprzedni post o 20:36 ----------
aha - ewentualnie moge zakupic plyty (mam tanio MDF) na monitory do tych kolumn + wykonac frezy pod glosniki
Skomentuj
Skomentuj