Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DIY czy używane gotowce?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DIY czy używane gotowce?

Witam, obecnie posiadam zestaw: yamaha ax-700 + tawo 354. Yamaha ma potencjał ale z głośników nie jestem zadowolony więc rozglądam się za czymś nowym. Z gotowych kolumn wpadły mi w oko tannoy m2 (każdy zachwala). Mój budżet to 800zł i mam do was takie pytanie, czy złoże jakieś diy brzmiące lepiej niż te tannoy m2? Jeżeli tak to proszę o podanie konkretnego zestawu głośników i zwrotnicy. Po przygodzie z tanimi podłogówkami jakimi są tawo, które więcej dudnią niż grają, celuje raczej w podstawkowe. Pokój ma 20m kwadratowych. Uzupełnieniem zestawu będzie subwoofer na tonsilu 120/30/1. Słucham w zasadzie sporo gatunków muzyki od: Jana Garbarka przez ac/dc do o.s.t.r'a. Jeżeli chodzi o zwrotnice to szukam także kogoś kto byłby je w stanie dla mnie wykonać gdyż wątpie żebym podołał. Bardzo odpowiadała by mi też opcja taka żeby ktoś kto chce się pozbyć swojego zestawu diy za rozsadne pieniądze mi go sprzedał.

Zdecydowanie zestaw DIY kupiony od kogoś. Ewentualnie jakieś używane firmowe kolumny, nie kupuj nowych bo się nie opłaca. Tannoy słuchałem, miały bardzo przyjemną średnicą ale bas był kiepski z nich

Skomentuj

MX-140...
      W 800zł powinieneś sie zmiescic ale cieżko bedzie,zwrotnice mozesz zamówic w czesciach albo gotowe

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
        MX-140...
        W 800zł powinieneś sie zmiescic ale cieżko bedzie,zwrotnice mozesz zamówic w czesciach albo gotowe
        o tym samym myslalem... ale tak sie sklada ze mam 2 nowe zwrotnice do 3SM (STX + seas)

STX 141zl
        seas 165zl
        zwrotnica 130zl/para

co daje 742zl + wysylki

ze swojej strony dodam ze przy takim zestawie przez wiekszosc czasu nie bedziesz uzywal suba :p

---------- Post dodany o 20:39 ---------- Poprzedni post o 20:36 ----------

aha - ewentualnie moge zakupic plyty (mam tanio MDF) na monitory do tych kolumn + wykonac frezy pod glosniki

Skomentuj

Czaruję...
        X