Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino na usherach?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino na usherach?

Cześć.

Planuję skompletowanie kina domowego, kupiłem już bluray i tv. Chciałbym prosić Was o pomoc w dobraniu reszty składu. Obecnie mam już: tv Samsung LE32C530, odtwarzacz HARMAN KARDON BD20 BDT 20.
    Jako ampli przymierzam się do Harmana AVR 255.
    Pokój 12 m2.
    Kolumny chciałem złożyć we własnym zakresie, tylko nie wiem jak to ugryźć żeby było estetycznie, w miarę tanio itp, na razie najlepszą opcją jaka mi wpadła do głowy to oparcie systemu o monitory na Usher audio UA025-10 + YS-13225W-2XP i aktywnym subie na Usherze 8955A albo jakimś Tiw'ie visatona. Kabelki pójdą procab LS40.
    Czy jest gdzieś dostępny schemat zwrotki do kolumny centralnej na tych usherach?
    Który z podanych niskotonowych będzie odpowiedniejszy brzmieniowo do takich satelitek, no chyba że w tej cenie można mieć coś lepszego, chodź tu też liczy się wygląd bo muzyki słucham na czymś zupełnie innym?

z tego co pamietam to nie oplacalo sie robic tych kolumn bo nowe kosztuja niewiele wiecej...
    no i podobno te ushery najtansze to zadna rewelacja

ja bym poszedl w cos jeszcze mniejszego - jakies 10-12cm
    np alu dayton

pojawil sie nowy GDN 15 AWX STXa ktory podobno gra od 2 litrow w zamknietej wiec tez mozna by go brac pod uwage...
    ale jeszcze go nie slyszalem

Skomentuj

O schemat zapytaj się loudspeakershop. Powinni ci przy zakupie glośników udostępnić go. Na swoim forum mają też promocję i ushery możesz dostać z 10% rabatem. Więc nawet się opłaca. Co do samych glośników, uważam że za tą cenę nic lepszego nie znajdziesz. Pozatym oni mają w sprzedaży następcę tych glośników czyli 5201. Jeżeli dobrze pamiętam model :) Które również dobrze powinny grać w małej obudowie zamkniętej. Głośniki spisują się całkiem przyzwoicie, zwłaszcza w kinie.

Pod uwagę możesz wziąść Founteka FW146 + NeoCD1.0. Schemat dostępny w ich sklepie.

Ewentualnie STX, ale tu musisz zwrotke sam zaprojektować.

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol82 Zobacz posta
        Ewentualnie STX, ale tu musisz zwrotke sam zaprojektować.
        zwrotnica bedzie z AWXem

Skomentuj

Pytanie czy YS-13225W-2XP jest lepszy od tego AWXa. Wydaje mi się że może pod względem niskich tonów, ale to mi nie potrzebne bo będzie wspomaganie subem. W każdym razie monitory będą na kilkunastu cm, więc sub na TIW 250 XS będzie idealny.

Jeszcze jedno. Czy AVR 255 wysteruje odpowiednio takie monitorki?
          Last edited by vinylkillsmp3; 31.10.2011, 08:16.

Skomentuj

nikt jeszcze nie mial tego AWXa 15 wiec nikt nie porowna
            ja bede mial za jakis czas

Skomentuj

Czaruję...
            X