Problem tkwi w wykończeniu. Może ktoś mnie oświecić czym mam szpachlować płytę OSB. Są może gdzieś filmy instruktażowe jak zaszpachlować kolumnę (szpachlowanie, szlifowanie itd.)?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wykończenie kolumny.
Collapse
X
-
pilsniowa jest za miekka. Jedziesz do marketu i prosisz o pociecie plyt hdf na wymiar Twojej kolumny. Musisz je podac dokladnie, jak beda ciut za duze, to zeszlifujesz. Taka plyta idealnie pokryje nierownosci ( choc szpary i tak trzeba zaszpachlowac przed naklejeniem plyt ). Potem juz na to elegancko nakleja sie fornir.
http://www.korex-tuchow.pl/11.plyta_HDF.html
Skomentuj
-
jak widze takie kolumny to szczerze odradzam zabawy w wykanczanie takich skrzynek...
pociete plyty na takie kolumny to ok 40zl (nie wiem jak tam w warszawie) a poprawne ich sklejenie powoduje brak koniecznosci szpachlowania...
brak szpachli = taniej i szybciej
zabawa z tymi skrzynkami co masz to wg mnie strata twojej pracy, czasu i duzej ilosci pieniedzy
Skomentuj
-
Ja również doradzę, że jeśli będziesz chciał dokończyć te skrzynki to polecam hdf.. raz że wyrównasz powierzchnie a dwa to w późniejszym czasie nie będziesz miał widocznych łączeń płyt pod fornirem.
Nie żebym w Ciebie wątpił, ale skoro złożenie skrzynek tak "ładnie" Tobie wyszło :o to życzę z całego serca powodzenia przy kładzeniu forniru :flapper:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zaba07 Zobacz postaczyli ze sie nada ta plyta? teraz mysle ze poradze sobie zniwelowanie szpar wiadomo a kolumna nie jest krzywa bo na zdjeciach jest zlapana minimalna liczba wkretow. Poinformuje o postepach niedlugo dziekimarcinsywala.pl
Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS
Skomentuj
Skomentuj