Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co wybrac - glosniki do kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co wybrac - glosniki do kolumn

Witam
    Mam oto taki dylemat, ze chce zbudowac kolumny glosnikowe, nie pierwsze i pewnie nie ostatnie, ale tym razem chce zastosowac jakies pozadniejsze niz Alphard glosniki.

Pierwsza propozycja, na jaka wpadlem to glosniki STX, mocy nie wiekszej niz 50W, bo juz mi sie znudzilo sluchanie muzyki glosno. Zadalem podobne pytanie na grupie dyskusyjnej pl.rec.audio i dostalem odpowiedz, ze glosniki STX to low-end i lepsze sa tesle czy tonsile.

Patrzac na ceny tonsila, troszke sie przerazilem, 120 zl za glosnik, to troszke duzo.

Chcialbym jakiejs porady, czy warto jest wydac 6x wiecej pieniedzy na glosnik, czy moze sa sie znalezc jakas firme posrednia, lepsza od STX i tansza od Tonsila ?

Dzieki, pozdraiwiam
    TomaszB

A jaką kwotą dysponujesz? I napisz jeszcze czy mają to być kolumny 2-way czy 3-way

Skomentuj

z tego co piszesz to nie zalezy ci juz na glosnosci wiec twoj sluch(chodz to nie regola) idzie w strone jakosci wiec stx odpada i oczywiscie ze warto wydac 6x wiecej na glosnik oczywiscie jak sie go odpowiednio zastosuje :)

w glosnikach wlasnie cena jest duzym wyznacznikem jakosci, pozdro :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Kocur
        A jaką kwotą dysponujesz? I napisz jeszcze czy mają to być kolumny 2-way czy 3-way
        Jezeli zdecyduje sie na Tonsil, to beda to 2d z uwagi na nizsza cene zestawu. A jak narazie wychodzi na to, ze zdecyduje sie na Tonsil, chyba ze beda lepsze propozycje.
        Pozdrawiam

Skomentuj

A tak sobie myśle, że oprucz Tonsila, Tesli, Alpharda i STX'a to nie ma chyba już głośników z tej strefy cenowej ( przynajmniej nie dyskutuje się o nich na forum). A znowu zmiana głośników o ,w pewnym sensie klasę wyżej, to wydatek dwukrotnie droższy. Oczywiście na Allegro czy gdzie tam można to są jakieśtam głośniki ale to z reguły noname i gowno warty. Powtarzam że to jest moje zdanie i mogę się mylić póki mnie ktoś nie uświadomi...

Skomentuj

Czaruję...
          X