Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sygnal cyfrowy audio z telewizora

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sygnal cyfrowy audio z telewizora

Witam. Mam do telewizora podlaczonego laptopa przez hdmi, telewizor ma wyjscie cyfrowe dzwieku optyczne. Czy po podlaczeniu tv do amplitunera bedzie dekodowany dzwiek dd lub dts(ampli nie ma hdmi) z laptopa. Jesli nie to jaki ampli kupic do ok 800-1000 zl z hdmi, moze byc uzywany. Dzieki za pomoc i pozdrawiam.

Może Ferguson AV 770
    marcinsywala.pl
    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

jakos ferguson do mnie nie przemawia po problemach z ampli tej firmy. wolalbym cos sprawdzonego, jakies onkyo yamaha itp.
      a co z tym sygnalem ktos wie?

Skomentuj

Co to za laptop i jaki tv masz? Masz wyjście cyfrowe w laptopie? Najlepiej to byłoby podpiąć obraz z laptopa przez HDMI prosto do tv a dźwięk przez światłowód albo rca do amplitunera.
        Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
        Grado SR125i

Skomentuj

niestety z laptopa mam tylko wyjscie hdmi albo analogowe. telewizor to panasonic txp42-e (chyba taki model ale pisze z pamieci)
          no i jak tu wlaswnie doprowadzic sygnal do ampli bez hdmi? czy po podlaczeniu przez optyczny do telewizora bedzie dd, albo dts
          Last edited by Maniekking; 29.11.2011, 20:53.

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
            a dźwięk przez światłowód albo rca do amplitunera.
            Wchodząc rca na wzmaka, rozumiem że wychodzimi mini jackiem z lapka... A takie korzystanie z wbudowanej dźwiękówki jest średnim pomysłem... Sam mam podobny problem i szukam jakiegoś dekodera z usb i przyzwoitym wyjściem analogowym, ale straszna lipa w dobrych pieniądzach takie coś dostać..

Skomentuj

Niektóre TV potrafią przesłać zakodowane DD, DTS tą drogą co podał autor i ampli odkoduje je poprawnie jako te wyżej wymienione formaty
              ale nie wiem któe to potrafią a które nie dopóki tego nie sprawdzę. Skoro masz wszystko czyli lapka, tv, ampli to czemu nie sprawdzisz?

Skomentuj

dolphin123 chodziło mi o wyjście cyfrowe audio a czy będzie ono na światłowodzie czy na rca to obojętne. Skrót myślowy :)
                Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                Grado SR125i

Skomentuj

Mam tv lg lh3000 i on to potrafi.

Sent from my GT540 using Tapatalk

Skomentuj

Czaruję...
                  X