Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DIY audio do komputera stacjonartnego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DIY audio do komputera stacjonartnego

Dzień Dobry,

Zastanawiam się nad kwestią zrobienia sobie dobrego zestawu DIY do odtwarzania muzyki z komputera. Czy warto bawić się w DIY czy lepiej kupić gotowy zestaw, jakich pełno na Allegro?

Budżet na razie nie określony, ale nie znaczy to że nieograniczony :)

Tymczasowo zbieram informację i chciałbym wiedzieć jak by to miało wyglądać od strony technicznej.

Dziękuje i pozdrawiam.

Proponowałbym zrobić coś na samochodowych koaksjalnych głośnikach. Sam kiedyś popełniłem coś takiego na głośnikach clariona, które przypadkiem wpadły mi w ręce http://www.clarion.fr/pl/pl/products...367118163.html

Skomentuj

Lepiej zrobić tda1554q w wersji 2.1 ravena i zestaw głośników chociażby na missionie i http://stx.pl/wm-stx-4-1-100-8-f-s-mc.html
      Będę testował suba na 17SW czy sprawdzi się pod tym tadkiem.

Skomentuj

Moim zdaniem lepiej kupić choćby krejtivy T20 i w razie zapotrzebowania dokleić suba, refurbished idzie kupić za ok. 130złotych. Po odpowiedniej korekcji te głośniczki potrafią zadziwić jak za tak małe pieniądze:)

Skomentuj

podsumowujac
          jak ma byc tanio to kup gotowce
          jak ma byc dobrze to rob DIY

Skomentuj

A żeby było tanio i dobrze?

Skomentuj

taniość jest pojęciem względnym:)

Skomentuj

Jja pare lat temu zbudowałem zestaw kolumny dół arn 150 góra jakiś tonsil (nie pamiętam teraz jaki) zasilane tda 8571. zesdtaw gra średnio. trudno oczekiwać cudów, ale za te pieniądze te 6-7 lat temu to nic sensownego się nie dało kupić.
                Jak bym na Twoim miejscu poczekał i dozbierał kasy zwłaszcza, że jak piszesz to ma być do muzyki.
                btw Ja swojego zestawu używam do gier (głownie) i tam jakość arnów nie jest kłopotem (może i jest, ale w ferworze walki nie ma czasu na wsłuchiwanie się:)).

Skomentuj

Narazie może skupie się na subwooferze... Właśnie widzę że na loudspeakershop jest super promocja na XLS-10. Do tego panel z Allegro i myślę że coś takiego na początek powinno mi wystarczyć.

Skomentuj

Czaruję...
                  X