Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z budową i umiejscowieniem subwoofera w salonie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z budową i umiejscowieniem subwoofera w salonie

Witam
    Niedługo będę remontował poddasze i chciałbym zabudować wnękę pod sprzęt audio wideo szkic całego salonu zamieściłem w załączniku. Za telewizorem jest sporo miejsca i będę miał do niego dostęp o drugiej strony także przeciągnięcie kabli i podłączenie nie będzie problemem. kolumny które stoją są na wymiar zestawu Jamo 606 będzie to napędzał amplituner Denon 1611. Kolumny dopiero zamierzam kupić więc jeżeli ktoś ma lepszy pomysł jak spożytkować 1500zł zł na zestaw 5.0 pod ten Amplituner to chętnie wezmę pod uwagę rady fachowców. Problem jest z subwooferem!! Po prostu nie mam na niego miejsca, nie mogę go dać nigdzie z tyłu bo niema gdzie, koło kolumny nie postawie bo będzie brzydko wyglądał, we wnęce już go nie zmieszczę bo my musiał stać za lewą kolumną.
    Wpadłem na pomysł aby wykonać subwoofer Band Pass który będzie całkowicie za ścianą a tylko otwór od bassreflexu będzie w ścianie. Czy to w ogóle jest możliwe? czy są jakieś przeciwwskazania do tego typu rozwiązania? Na razie posiadam subwoofer band pass od zestawu Infinity (zdjęcie zamieszczam w załączniku), i myślałem aby go trochę przerobić i bassreflex wyprowadzić do ściany. Posiadam tez głośnik Alpine Type-R 30cm 300W RMS który robi naprawdę duże ciśnienie w samochodzie. Czy mógłbym go wykorzystać do przyszłego suba za ścianą? Subwoofer będzie używany raczej tylko do kina domowego do muzyki wydaje mi się że bas z Jamo będzie wystarczający. Proszę o podpowiedzi i ocenę mojego pomysłu na zabudowę całego sprzętu, wszelkie sugestie mile widziane.

Pozdrawiam
    Załączone pliki

Zamieszczone przez Pawek88 Zobacz posta
    Wpadłem na pomysł aby wykonać subwoofer Band Pass który będzie całkowicie za ścianą a tylko otwór od bassreflexu będzie w ścianie. Czy to w ogóle jest możliwe?
    jak najbardziej mozliwe
    problem w tym ze trzeba by zbudowac kilka prototypowych skrzynek b-p zeby osiagnac dobry efekt - to nie jest b-r ze w cokolwiek wsadzisz to i tak zagra

Skomentuj

Czaruję...
    X