Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Membrana z włókna weglowego do bsw104II

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Paweł dlaczego nie sypie zniekształceniami to była ironia której nie zauważyłes

Temat do zamkniencia bo staracie sie wpoic mi wartosci"nim zaczełes skoncz i tak do niczego nie dojdziesz"...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      w przypadku glosnikow ktore schodza nisko w malej obudowie mamy wielkie mms ktore niepozwala zagrac wyzszym basem
      Głośnik typowo uznawany za subniskotonowego i nie grającego wyższym basem czyli XXLS12 ma membranę o całe 6g cięższą niż Tiw więc chyba nie o to tu chodzi.

Skomentuj

Sszkoda pruc glosnik. Poza tym papier to nadal jeden z najlepszych materialow na bas i stosowany jest zarowno w tanich konstrukcjach jak i totalnie hiendowych.

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
          XXLS12 ma membranę o całe 6g cięższą niż Tiw więc chyba nie o to tu chodzi.
          cos chyba nie tak sprawdziles
          Zamieszczone przez tiw300
          Dynamically moved mass Mms 92 g
          Zamieszczone przez XLS12
          Głośnik Peerless XXLS-12, 835017
          Masa ruchoma Mms 131 g

Głośnik Peerless XLS-12 - 830500
          Masa ruchoma Mms 193.9 g
          tak wiec roznica to napewno nie 6g

no i wydaje mi sie ze TIW ma mniejszy X-max (wydaje mi sie ze producent podal p-p)

Skomentuj

Pierwszy który wymieniłeś to ALU XXLS, drugi to XLS. Podstawowy XXLS12 z papierową membraną ma 98g:

http://loudspeakershop.eu/pdf/830845.pdf

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
              raven1985 Skad wiesz ze strace kase jesli nie potrafisz przewidziec co sie stanie>?
              To po jakiego grzyba zakładasz temat ? Zrób co chcesz i co uważasz.
              Nie masz ani wiedzy ani zaplecza a chcesz wymieniać membranę w spr głośniku. Jeśli chcesz tylko zobaczyć co się stanie to OK.
              Moim zdaniem tylko zniszczysz sprawny głośnik i stracisz kasę.

Skomentuj

Rób, rób nie słuchaj innych (chyba że to oni za to płacą) jednak zaznaczam że proponowałbym najpierw zabrać się za przeróbkę uszkodzonych głośników (najlepiej o małej wartości rynkowej) aby nabrać doświadczenia.

Skomentuj

ja bym poszukał na allegro jakiegoś uszkodzonego jak chcesz się bawić, szkoda w sprawnym głośniku grzebać bo producent na pewno nie składa głośników tak że weźmie taka membranę i taki kosz magnes i złoży jak z klocków lego i coś mu wychodzi

Skomentuj

scythe1123 Zauważ ze bsw ma silny układ magnetyczny solidny kosz i dobrze wentylowana cewke,Membrana papierowa kosztuje ile ? w seryjnej produkcji 10zł? 5zł? a tutaj cena jest nawet 10x wieksza... i dlatego nie wsadzili tam takiej membrany kosztowała by wiecej niz poł głosnika,Popatrzcie sobie na morela ultimo który ma własnie taka membrane i silny układ magnetyczny.
                    Zreszta bedzie gorzej? wróce do starej opcji z orginalna membrana żadnen problem nie jednego tonsila wrociłem do życia i to od podstaw tzn cewki...Jasne pierwszy nie był udany bo musiał ponownie centrować cewke ale kolejne wychodzily perfekcyjnie.

Skomentuj

Czaruję...
                    X