Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DIY w kwocie do 2400zł.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

DIY w kwocie do 2400zł.

Witam

Panowie przejdę do rzeczy. Przyszedł czas zbudować konkretne kolumny, na głośniki+zwrotnice mogę wydać maks do 2400zł. Z "kastami" nie będzie problemów bo zakład stolarski mam na podwórku

Słucham głównie hiphopu, czasem jak coś mnie tknie to włączam trance i coś w stylu Hansa Zimmera. Pomieszczenie, w którym będą grać przyszłe DIY ma prawie 16mkw.

Zależy mi na tej magicznej stereofonii co niesie się po pokoju :rolleyes:

Z racji tego, że słucham 80% HH/Rap duży nacisk będzie niestety na bas.. oczywiście wszystko z umiarem ale do 30hz chce czy nie chce ma schodzić tak, żeby można było czasami się pocieszyć drgawkami na ciele. Nie wykluczam w tym momencie projektu 2+1 ale wtedy subwoofer również musi zmieścić się w cenie do 2400zł. Jedyne co posiadam na dzień dzisiejszy jest to wzmacniacz.. Marantz PM-80.

Czekam na Wasze propozycje

STX :P
    A tak na poważnie, może coś na aluminiowych daytonach (jakieś 3way), do takiej muzyki mogłyby się nadać

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
      STX :P
      no 3 drog na AWXach jeszcze nie ma gotowych...

ale daytony to ciekawa opcja

Skomentuj

http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...nki-w-DIYaudio

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
          dosyc mam takich bezsensowych sporow!
          jeszcze raz GDZIEKOLWIEK zobacze takie bezsensowne posty to KAZDY dostanie ostrzezenie i zakaz pisania!

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
            no 3 drog na AWXach jeszcze nie ma gotowych...

ale daytony to ciekawa opcja
            Nawet jak by byly AWX to do 2400 sporo brakuje i nie ta klasa co Daytony

Skomentuj

Zamieszczone przez lukanio981 Zobacz posta
              Nawet jak by byly AWX to do 2400 sporo brakuje i nie ta klasa co Daytony
              oj z klasa jakosciowa bym sie spieral...
              ale faktycznie, zupelnie inne brzmienie
              i sam nie wiem co bym wybral

Skomentuj

"tradycyjne" Seasy na papierowych membranach ?

Skomentuj

Ja bym poważnie przemyślał koncepcje 2.1. Głównie ze względu na to że można aktywnie dobierać sobie natężenie basu względem reszty pasma co w rapie jest jak by nie mówić rzeczą bardzo istotną, co podkreślił kolega. Więc myślę że mogłoby to wyglądać tak-monitory na seasach, opcji jest wiele, może być full papier full alu albo mieszane co kto lubi, a na dół jakiś solidny dayton żeby dał nieco tego masywnego dołu który jest pożądany w takiej muzyce.

Skomentuj

http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm
                    I Ostrowski zabrzmi.
                    Pytanie tylko, czy masz odpowiedni "piecyk"?
                    Last edited by przemo-lukas; 27.12.2011, 10:21.

Skomentuj

jak 2,1 to w takim razie sub http://tablica.pl/oferta/subwoofer-d...ka-IDdtsJ.html + jakies monitory za 1200-1400zl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                        jak 2,1 to w takim razie sub http://tablica.pl/oferta/subwoofer-d...ka-IDdtsJ.html + jakies monitory za 1200-1400zl
                        No powinno być spoko.

Zamieszczone przez przemo-lukas Zobacz posta
                        http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm
                        I Ostrowski zabrzmi.
                        Pytanie tylko, czy masz odpowiedni "piecyk"?
                        Gorzej z takim 50centem, to niestety (albo stety) aplikacja z wysoką sprawnością i jak troels piszę f3 wypada na 43hz.

Skomentuj

Pięćdziesiąt centów?
                          http://www.youtube.com/watch?v=N7Rr8UR3_Sw
                          Daj spokój z F3. Ta konstrukcja gra i do rapu czy jazzu nadaje się wyśmienicie. Hertzami bym się nie przejmował. Przecież kolega nie ma zamiaru słuchać muzyki organowej. :)

Skomentuj

Pięćdziesiąt centów?
                            Takie typowe murzyńskie granie
                            http://www.youtube.com/watch?v=GllEDACUbNo

No ale kolega sam zdecyduje co dla niego najlepsze :)

Skomentuj

Shiver przesłuchaj cały nr z mojego linku Tak, znam tego "artystę".

Natomiast szkoda było by mi takich pieniążków na 2.1. Konstrukcja 3 drożna ma szansę zagrać poprawniej.

Skomentuj

Shiver przesłuchaj cały nr z mojego linku.
                                Znam znam, kumpel ma parę jego płytek więc kojarzę

Natomiast szkoda było by mi takich pieniążków na 2.1. Konstrukcja 3 drożna ma szansę zagrać poprawniej.
                                W kategoriach bezwzględnych-niewątpliwie. Jednak z moich doświadczeń z tą muzyką i osobami słuchającymi wyciągam zwykle jeden wniosek-basu nigdy nie jest za dużo, tak samo jak decybeli na koncertach. Nie chce tego uogólniać do każdej osoby jednak tak jest bardzo często :)

Skomentuj

a ja powiem jeszcze inaczej, 2.2 aktywne doly na 8calach np MDS08 i bedzie Pan zadowolony

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI Zobacz posta
                                    a ja powiem jeszcze inaczej, 2.2 aktywne doly na 8calach np MDS08 i bedzie Pan zadowolony
                                    mam to w planach odkad kupilem MDSy
                                    chociaz MDS08 w HH czy "czarnej muzie" to nie najlepszy wybor

Skomentuj

Panowie odświeżam temat bo wracam do działań na nowo.

Całośc opieram już na konkretnych kolumnach, które mnie "porwały" do słuchania, konkretnie Dali Zensor 7.

Mam pytanie czy poczciwe DIY FX300 będzie wstanie zagrac na tym samym poziomie czy gra nie warta świeczki ?

Skomentuj

jak widze ile to kosztuje...
                                        i ze jest to nizsza seria niz lektor ktore mialem...
                                        to bez wachania rob fx-300

Skomentuj

Czaruję...
                                        X