Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa kina domowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zrobiłem symulację dwóch dziesiątek:

Oczywiście układ isobaryczny. Wady mają obydwie aplikacje. Do SUB150 lepiej brać tego stxa który ma mniejsze zapotrzebowanie na wataż. Ale po dobrym dostrojeniu 10" 400W będą grały fajniej na dole niż wersje 150W.

Pomarańczowa linia to ten głośńk
    http://www.stx.pl/w-stx-10-2-400-8-f-s-mc.html

Zielona to ten:
    http://www.stx.pl/w-stx-10-2-150-8-f-s-mc.html
    Last edited by gooralesko; 14.01.2012, 18:33.

Skomentuj

tak przy okazji ma ktoś jakieś ciekawe przykłady wyglądu obudowy BR w układzie isobarycznym?

Skomentuj

izobaryk i 100l? :???:

Skomentuj

Tak pokazuje WinISD. Na początku pokazał 164l więc to zmniejszona wartość względem zalecanej. Wiń STXa za parametry tych tanich "produktów". Bo jak inaczej nazwać 12 calówkę za 70zł. Toż to musi być szit.

Skomentuj

Może zastosować coś z Tonsila? Jak by się sprawdził 2xGDN 25/60/8ohm?

Skomentuj

Zamieszczone przez gooralesko Zobacz posta
              Tak pokazuje WinISD. Na początku pokazał 164l więc to zmniejszona wartość względem zalecanej. Wiń STXa za parametry tych tanich "produktów". Bo jak inaczej nazwać 12 calówkę za 70zł. Toż to musi być szit.
              ciagle sie nas czepiacie a takie podstawowe bledy popelniacie... :???:
              tym udowodniles jak jeszcze malo wiesz!

Skomentuj

Przepraszam bardzo, kim jesteście Wy i w jakim składzie występujemy My? Proszę mi to wytłumaczyć, bo nie rozumiem słów których używasz. Czy tu istnieją jakieś podziały na kasty o których nie miałem dotychczas pojęcia? Rozwiń temat kolego.

A poza tym, nigdzie nie stwierdziłem, że dużo wiem, więc przestań krzyczeć.

Skomentuj

Tego taniego 10 cali to ja bym w ogóle do br nie wkładał, niczego dobrego raczej to nie da a może skończyć się monotonnym buczeniem.

Skomentuj

kim jesteście Wy
                    moderzy i userzy z wiekszym stazem...

w jakim składzie występujemy My?
                    ty, marios... i byl chyba ktos jeszcze
                    cala paczka od sluchania 20hz w malych pokojach

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                    Tego taniego 10 cali to ja bym w ogóle do br nie wkładał
                    no wlasnie - skoro SW zaleca obudowe zamknieta to dlaczego symulujesz b-r?
                    i przeciez uklad izobaryczny w teori pozwala uzyskac to samo w obudowie 2x mniejszej!
                    wiec skad u ciebie 100l? :???:
                    aha
                    Tak pokazuje WinISD
                    a przeciez od wielu lat wolam ze tylko w kilku procentach przypadkow, to co pokazuje winisd mozna uznac za wynik koncowy!

Zamieszczone przez kowad Zobacz posta
                    Może zastosować coś z Tonsila? Jak by się sprawdził 2xGDN 25/60/8ohm?
                    nie jestem pewien czy dokladnie o ten model ci chodzilo, ale mam te tonsile
                    jezeli chodzi o zejscie to graja porownywalnie do taniego STXa GDN 25-100 SC... mniej monotonne i ciekawsza barwa, ale do suba bym tego nie uzyl

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      moderzy i userzy z wiekszym stazem...
                      cala paczka od sluchania 20hz w malych pokojach
                      I jeszcze kilku innych, zasłużonych i doświadczonych (W tym temacie się wypowiadali), ludzi lubiących słuchać pełnego pasma, a nie jego wycinku od 40Hz. Nie widzę nic złego w tym, ze osiągnąłem linią transmisyjną takie zejście z 20cm TIWa w małym pokoju, w których tylko aplikacją mozna uzskać to co w dużych słuchacz dostaje za darmo (przedłużenie pasma jak najniżej w dół).

BioCannabis się zapewne nazywał ten "trzeci", którego fascynacja korekcją aktywną wcale do mmnie nie przemawia. A z Mariosem w jednym szeregu mnie proszę, z łaski swojej, nie stawiaj, bo mnie w tym momencie obrażasz (Zapewne takie były twoje intencje).

Zacznij w końcu ludziom pomagać pisząc posty, w których używasz więcej niż jednego zdania złożonego, to może nie będę musiał pisać takich "głupot" jak te o tanich STXach i symulacjach w winISD.

---

Kowad - poniżej masz wykres z isobarica stxa 10.2.150.8.FS.MC. Buda zamknięta, 60 litrów, Qtc w miarę ok, -6dB na 30Hz. Może być fajny subik, sam jestem ciekaw jak to zagra i być może w lutym zrobię takowy.

Odnośnie tego jak aplikować głośniki w isobarycznym układzie - http://www.hifi.pl/slownik/isobaric.php
                      Last edited by gooralesko; 15.01.2012, 11:41.

Skomentuj

BioCannabis się zapewne nazywał ten "trzeci", którego fascynacja korekcją aktywną wcale do mmnie nie przemawia.
                        o wlasnie
                        a korekcja niedlugo sie pobawie - tylko ze w pro sposob

A z Mariosem w jednym szeregu mnie proszę, z łaski swojej, nie stawiaj, bo mnie w tym momencie obrażasz (Zapewne takie były twoje intencje).
                        nie mialem zamiaru nikogo obrazac - to chyba on pisal o spocie u ciebie... wiec tak jakos wyszlo

Zacznij w końcu ludziom pomagać pisząc posty, w których używasz więcej niż jednego zdania złożonego, to może nie będę musiał pisać takich "głupot" jak te o tanich STXach i symulacjach w winISD.
                        jakbys czytal forum to bus to juz dawno wiedzial ;]
                        nawet nie mam pojecia ile razy pisalem takie podstawy (pisalem to za kazdym razem a nie jak na innych forach - odsylaja do szukajki!)

Kowad - poniżej masz wykres z isobarica stxa 10.2.150.8.FS.MC. Buda zamknięta, 60 litrów, Qtc w miarę ok, -6dB na 30Hz. Może być fajny subik, sam jestem ciekaw jak to zagra i być może w lutym zrobię takowy.
                        nadal troche duza, ale sam widzisz ze juz ciekawiej

Skomentuj

O spocie u mnie? Jakim spocie? O czym ty mówisz?

Skomentuj

Nie na temat...
                            pisal gdzies o spocie u ciebie ze sluchaliscie sobie twojej TLki na TIW
                            nie pamietam juz gdzie to bylo...

Skomentuj

Nie na temat...
                              Paweł, a Marios który bo chyba dwóch się zaczyna na Marios.. ?
                              Last edited by Pawel S.; 15.01.2012, 22:58.

Skomentuj

Nie na temat...
                                tak, ten z cyferkami - nie pamietam jakimi

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Nie na temat...
                                  pisal gdzies o spocie u ciebie ze sluchaliscie sobie twojej TLki na TIW
                                  nie pamietam juz gdzie to bylo...
                                  Nie. Musiałeś mnie pomylić z kimś innym w jego wypowiedzi. Mojej TLki nie odsłuchiwałem z nikim z forum.
                                  Last edited by Pawel S.; 16.01.2012, 10:39.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Chodzi pewnie o BioC(cośtam)
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
                                      nie pamietam kto z kim ale pamietam ze byla mowa o twojel TL na TIWie
                                      tak wiec ktos tutaj klamie

Zamieszczone przez hermes Zobacz posta
                                      Chodzi pewnie o BioC(cośtam)
                                      Mojej TLki nie odsłuchiwałem z nikim z forum.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Tej, a może Marios z BioCannabisem się spotkali? Pomyslałeś o tym? Mojej TLki nikt nie miał odsłuchiwać, bo w nikim się nie umawiałem.
                                        Last edited by Pawel S.; 16.01.2012, 13:38.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          skoro poprawiam twoje posty na offtopic to moze bys sie domyslil i tez tego uzywal?

jak juz pisalem - nie pamietam dokladnie kto z kim ale na bank byla mowa o twojej TL
                                          skoro nikt jej nie sluchal to znaczy ze ktos tu nas oklamal :p i nie wazne kto...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X