Ja miałem parę W3-881SJ. Głośnik całkiem fajny - wyrównane szerokie pasmo, czasem nawet coś tam zagra basem, wysokie i średnie tony zaledwie poprawne. Napisałem "zaledwie poprawne", ale nie jest to jakiś zarzut dla tego przetwornika - po prostu głośnik gra delikatnie i bez pazura jaki występował np BG13P z Visatona (wspominam Visatona, bo akurat oba te głośniki porównywałem w bezpośrednim starciu). Czy brak tego "pazura" to wada czy zaleta - trudno powiedzieć, bo to zależy od preferencji słuchacza. Mi podobał się BG13P, ale podejrzewam, że część osób powiedziała by, że za bardzo drze się średnimi tonami - i ci wybraliby W3-881SJ. Trzeba tylko uważać, bo głośnik ma stosunkowo niską efektywność i łatwo "przeskoczyć" go niskośredniakiem - choć w Twoim przypadku nie powinno być problemu, bo 17-SW też SPL'em nie powala. Łagodne grani TB i miśkowaty bas z STX'a - myślę, że może się udać.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumna: niskotonowy + szerokopasmowy
Collapse
X
-
Dzięki wielkie. Jak nie znajdę innego kandydata to będę walczył. Zestaw i tak nie będzie napędzany solidnymi pod względem mocowym wzmacniaczem, więc pasuje. FE85+17W miałoby wytrzymałość mocową ok 10W, a może nawet i nie...Last edited by dolphin123; 03.04.2012, 13:51.
Skomentuj
Skomentuj