Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie 2,5 way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tanie 2,5 way

Witam
    potrzebuje waszej pomocy w doradzeniu taniego a dość dobrego 2,5way chodzi o to by była do tego już zwrotnica a cena zamkneła się w ok 400 zł za przetworniki. w gre wchodzą tylko 17-18 cm niskośredniotonowe gdyż wszystko chodzi o to że kiedyś zacząłem obudowy do moich peerlessów hds180 ale zmieniłem koncepcje i teraz właśnie z nudów postanowiłem coś zrobić z wykożystaniem tych obudów. czyli podsumówując:

cena za przetworniki 400zł
    obowiązkowo schemat zwrotnicy (nie chce projektować ani zlecać komuś)
    2 średnio-niskotoowe 17-18 cm

Z takim budżetem może być ciężko na przyzwoite 2drogi, a co dopiero na 2,5... Przy założeniu, że każda wysokotonówka będzie kosztowałą 100zł to zostaje 200zł na 4woofery a to nie łatwe zadanie znaleźć taki przetwornik z gotową zwrotnicą...

Skomentuj

chodzi o to że to ma być by obudowy się nie marnowały a pogra to w piwnicy by umilić pracę przy 3 way na etonach które niedługo będę zaczynał :) dla mnie to i PJ stx może tam siedzieć i np 17scx ale do tego chyba nie ma zwrotki ??, jak mówiłem w domu mam 2,5way na peerless 180exc i hds wysoki a w drodzę (za ok miesiąc zaczyam) 3way na etonach

---------- Post dodany o 14:59 ---------- Poprzedni post o 14:55 ----------

chyba że tak troche na pałe ale nie wiem czy tak będzie ok, wykożystać tą zwrotke a na drugi scx dodać byle jaki filtr tylko na niskie np 3,3mh i 10 uf...
      http://img144.imageshack.us/img144/3...dwk1020ii3.gif

Skomentuj

To lepiej pasowałoby kupienie tonsili póki są w promocji. Tyle, że trzeba pobawić się zwrotką...
        http://allegro.pl/tonsil-orygin-gdn-...018518528.html

PS. Pokaż jakie masz skrzynki. Może lepiej byłoby je sprzedać i złożyć sobie monitorki na tonsilu.

Skomentuj

ale rozmiar nie ten

Zamieszczone przez daniel69 Zobacz posta
          chyba że tak troche na pałe ale nie wiem czy tak będzie ok, wykożystać tą zwrotke a na drugi scx dodać byle jaki filtr tylko na niskie np 3,3mh i 10 uf...
          http://img144.imageshack.us/img144/3...dwk1020ii3.gif
          jak na pale to rob

uklad MTM czy TMM?

Skomentuj

wiesz gdyby nie to że jakość mnie w tym momecie nie interesuje to zrobiłbym lepsze 2 drogi ale to nigdy nię będzie służyło mi w domu, jeśli już to z piwnicy powędruje dla dziewczyny słuchającej rocka itd i lubi głośno posłuchać więc tutaj raczej wytrzymałość będzie się liczyła :)

tonsile dzisiaj już oglądałem ale to 15 :( za małe,

co do skrzynek to ie chce ich sprzedawać, właśnie chodzi o to że chce je wykożystać a monitorków robić nie chce bo mam na dole od piaocrafta i górze etona (przy kompie) więc gdybym chciał monitory to mam :) chce coś dużego by koleżanka później szalała ze swoim rokiem :P

Skomentuj

To może 17/40?
              http://allegro.pl/tonsil-oryginalny-...038808916.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                ale rozmiar nie ten

jak na pale to rob

uklad MTM czy TMM?
                MTM ale taki jak tutaj:

http://www.trioda.com/forum/viewtopic.php?f=20&t=9414

---------- Post dodany o 15:41 ---------- Poprzedni post o 15:39 ----------

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                też oglądałem i się zastanawiałem ale pewnie zwrotki nic nie znajdę, zaraz poszukam, a co do koleżaki to też ma monitory aktualnie od pianocrafta i nie dają rady jak je katuje :P

Skomentuj

też oglądałem i się zastanawiałem ale pewnie zwrotki nic nie znajdę
                  do niczego nie znajdziesz zwrotnicy w tym budzecie!

jakby to bylo klasyczne MTM to chyba daytony byly w podobnej cenie (DA175)
                  ale jak masz tak rozsuniete to bez nowej zwrotnicy nic nie zrobisz

Skomentuj

jak mówiłem to nie musi być 100% dopracowany projekt.

Skomentuj

Same daytony to 400zł...

Skomentuj

daytony fajne już znalazłem projekt tyle że fakt same niskie prekraczają 400zł a tutaj cena gra największą role.
                        Last edited by daniel69; 06.01.2012, 17:23.

Skomentuj

jak mówiłem to nie musi być 100% dopracowany projekt.
                          Nie rozumiem. Jeśli tak stawiasz sprawę, to zamontuj tam po prostu jakieś najtańsze pasujące do otworów głośniki, "zwrotnicę" zminimalizuj do zabezpieczenia wysokotonówki przed spaleniem - i tyle.

Skomentuj

Dokładnie Dabyl dobrze mówi :thumbup:

Skomentuj

z której strony ?? bo nie wiem jakim cudem to w ogóle znośnie zagra a scx i pj mają zwrotke dobrą a dodanie drugiego dolnego z dodatkowym filtrem na same niskie nie sądzę by coś zmieniło na gorsze tak by porówywać to do byle gó..a bez zwrotnicy... ciekawe po co jak można stosunkowo normalnie... No chyba że moj tok rozumowania jest zły i takie rozwiązanie wiecej popsuje niż głośniki bez zwrotek...

Skomentuj

nic lepszego nie wymyslimy - kupuj te SCXy i PJtke

Skomentuj

Czaruję...
                                X