Witam. Szukam głośnika do subwoofera tak do 150zł. Służyć ma głównie do filmów, a pracować miałby w 20m2. Moje typy to W.STX.10.2.400.8.FSMC i SW.STX.10.2.400.2x2.F.S.PP. Który byłby lepszy ewentualnie jaki by się lepiej sprawdził. Dodam że chce to napędzać holtonem 200.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głośnik do subwoofera do 150zł
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaShiver A dlaczego nie 12?
wisnialodz A dlaczego za duży? co ma rozmiar do pokoju? miejsce zawsze sie znajdzie nie trzeba robic do niego ogromnej obudowy.
Z oferty STX jest coś wartego uwagi do subwoofera ??
Skomentuj
-
http://stx.pl/sw-stx-12-2-500-2x4-f-...uplikat-1.html
Zalecane 45litrów czyli jeszcze nie dużo nawet jak na zagracony pokój.
Skomentuj
-
A jaki wzmacniacz kolega posiada? ,bo STX SW są dosyć prądożerne więc troszke mocy potrzebują:)
Jak masz coś mocnego to weź tak jak poleca Shiver SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP
Miałem go w pokoju 22m2 i naprawdę robił pogrom:) obecnie też mam 10 cali,ale jak dla mnie troszku za słabo,lecz wcale nieżle jak na taki mały subek.
A jak to Hitler powiedział: "najważniejsze w życiu jest pierdo...nięcie:)"
Skomentuj
-
Też mi się zdaje ,że SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP będzie najlepszym rozwiązaniem gdyż sam taki posiadam tylko wersje 2x4ohm bo będę podpinał do niego uniampa, ktory powinien oddać te 250W. Gra bardzo fajnie, ma takie mięcho, ale nie da się ukryć ,że jest prądożerny i musi mieć mocny piecyk. Wg taki uniamp to minimum do niego.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Jacek90 Zobacz postaTeż mi się zdaje ,że SW.STX.12.2.500.2x2.F.S.PP będzie najlepszym rozwiązaniem
jak sie nie spieszy z tym subem to warto poszekac na nowa odslone AA - tylko ze pewnie nie bedzie kosztowal 150zl
Skomentuj
-
W sumie jak koledze aż tak bardzo zależy na miejscu to 10tka będzie spoko. Ma ten sam napęd co 12stka więc główna różnica będzie polegała na tym że większego można aplikować w duże objętości i stąd będzie główny zysk natężenia. Stosunek wielkość/sprawność dla najniższych częstotliwości będzie na korzyść 10tki.
Skomentuj
Skomentuj