Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumienki z desek?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie jestem mobilny... to jest problem... A do Białegostoku pojadę tak czy siak, bo muszę tam jechać. I jeszcze jakie grubości tego forniru wybierać? Bo lubię jak na brzegach frontu jest delikatnie sfazowane... emm no zeby nie było kanty... więc chyba lepiej wybrać gruby fornir?

Skomentuj

Zamieszczone przez schwalba Zobacz posta
      I jeszcze jakie grubości tego forniru wybierać? Bo lubię jak na brzegach frontu jest delikatnie sfazowane... emm no zeby nie było kanty... więc chyba lepiej wybrać gruby fornir?
      Hmmm.... Grubość fornirów zaczyna się od 0,4mm do około 1mm. Najpopularniejszy to 0,6mm. Jeśli chcesz mieć fazowane brzegi to wypadałoby obrobić je przed przyklejeniem forniru. Dopiero na to naklejać fornir. Można to zrobić w łatwy sposób za pomocą frezu z łożyskiem oporowym

Skomentuj

sam MDF przycięty na wymiar kosztuje mnie 50zł. TO jeszcze jest rozsądna cena... Ale co z tego? przecież tak tego nie zostawię...
        za 50zl z takimi wymiarami to bym ci wyslal paczke z MDFem i fornirem i jeszcze bym zarobil :p
        ale jakbys powaznie chcial to niestety musialbys troche poczekac

Za sam metr sklejki jest prawie 60zł Nie wiem za co tak liczą...
        sklejka jest droga bo to fornir sklejany wielowarstwowo
        sam material jest drogi a co dopiero technika wykonania...
        no ale za to ladnie wyglada i jest mega wytrzymala

Zamieszczone przez banangti Zobacz posta
        Najtańsze forniry są po 8 zł za m2.
        nie, najtansza jest sosna - od 3zl/m2

Skomentuj

Paweł... więc pewnie się do ciebie zgłoszę na gg... tylko to zależy ile miałbym czekać... fajnie jakbyś miał od razu fornir I jaki fornir mam wybrać? Wiem ze to zależy od gustu... ale ja się zupełnie nie znam i chce coś prostego w obróbce i coś jasnego... bo podobają mi się czarne ARN116 na jasnych skrzynkach...

Skomentuj

Nie jestem mobilny..
            I po to masz internet . Wszystko zamów przez neta, na upartego nawet płytę kupisz czy gotowe skrzyneczki. Fornir tak samo. Nawet jakbyś był mobilny to przy obecnych cenach paliwa jazda po cokolwiek dalej niż 20km w jedną stronę przestaje być opłacalna bo to wyjdzie ok 10zł za paliwo a za tyle masz już najtańszą przesyłkę na poczcie..

Nie wiem jakie masz doświadczenie stolarskie ale płyta + fornir to takie przedszkole w porównaniu do pracy na samym drewnie, na którym od samego początki robisz już na gotowo. Jeden zaciek kleju, odgniot, zadraśnięcie itp i masz później kupę roboty z doprowadzaniem powierzchni do dobrego stanu wizualnego.

Skomentuj

Paweł... więc pewnie się do ciebie zgłoszę na gg... tylko to zależy ile miałbym czekać..
              to napisz jakich wymiarow maja byc kolumny
              czas najpozniej do konca miesiaca

Skomentuj

Czaruję...
              X