Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX różnice między dwoma modelami GDN

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX różnice między dwoma modelami GDN

Witam. Panowie po skończeniu paczek na ARN116 mam zabrać się za kolejne małe paczki na nieco większych głośnikach. Na Allegro jest spora okazja w zakupie całego kompletu głośników wraz ze zwrotkami. Ale moje pytanie dotyczy GDN... mianowicie różnice w ilości basu... a przetworniki to STX GDN-14-50-4-SS i GDN-14-100-8-SCX
    Pewnie ten stu watowy będzie go miał więcej, ale i tak mam zamiar je zasilać słabszym wzmacniaczem. Więc pytanie moje jest takie... czy warto dokładać kasę na nowe zwrotki i nowe GDN-14-100-8-SCX czy lepiej kupić tanio cały zestaw?

I jeszcze takie pytanie... jak ten zestaw będzie się miał z obecnymi kolumnami na ARN116 + mission. Paweł S. już się wypowiedział na ten temat ale chciałbym zebrać nieco wiedzy przed moją decyzją...

Moc nie ma przełożenia na ilość basu, dużo tu zależy od projektu zwrotnic dla obu głośników. Ja bym brał po taniości komplecik :)

Skomentuj

Pewnie właśnie tak zrobię. Jednak ciągle mnie zastanawia czy to mnie zaspokoi. Bo ARNy mnie miło zadziwiły, grają super, ale jednak tych niższych basów prawie niema. Dlatego licze że te STX będaą lepsze... że będzie to krok do przodu. Słyszałem coś o MX-140 Ale to już daje po kieszeni...

Skomentuj

Lepiej chyba jakbyś spróbował z 17SK+AK, to będzie duży skok w stosunku do arn'ów i nadal bez tragedii finansowej. Tylko że AK aktualnie jest niedostępny.

Skomentuj

Mam do wydania 200zł na przetworniki zwrotnice. Moje ucho nie jest specjalnie wybredne i mam wrażenie ze jesli chodzi o wysokotonówkę to PJ mi nie będzie przeszkadzała ale lubie słuchać muzyki i nie odpalać suba, bo on sprawia tylko ze rodzina krzyczy :P

Ten zestaw z Allegro to 135 zł ze wszystkim.

A 17SK to za wielka buda a to mi ma wejść na biurko... 15l to trochę sporo.

Skomentuj

Ahm, monitor na biurko. W takim razie jw. zestaw z allegro :)

Skomentuj

Mam nadzieję że pobije moje małe ARNy... mam rację? trochę więcej basu po prostu by mi się przydało... No chyba ze są jeszcze jakieś tanie głośniki które się nadają? jakieś używane... ARN 116 kupiłem używane w świetnym stanie.

---------- Post dodany o 15:00 ---------- Poprzedni post o 14:54 ----------

Myślałem o tych białych tonsilach... Ale one by mnie chyba za drogo wyszły i nie wiem czy dają więcej basu niż STX

Skomentuj

Poczekaj na projekt Pogromcy:
                http://www.diyaudio.pl/showthread.ph...onsil-PSM-TL15
                Zapowiada się ciekawie do odsłuchu bliskiego pola..

Skomentuj

Pewnie to zagra super... Jednak... no cóż za same przetworniki 250zł do tego trzeba policzyć zwrotnice...

Skomentuj

Czaruję...
                  X