Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór słuchawek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór słuchawek

No właśnie, które byście polecili w cenie około 150zł? Jeżeli potrzeba więcej informacji to chętnie je wpisze.

http://ag.bocznica.org/ przeciez jest topic wczesniej !!!

Skomentuj

150 zł to już jest troche kasy jak za słuchawki - to takie moje zdanie, ja bym tyle chyba na słuchawki nie wydał
      A wracając do pytania to ja moge polecić to co sam mam czyli Philips HP200, tu masz linka:
      http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36658178
      Jak dla mnie to grają całkiem całkiem. No i zostanie Ci jeszcze 100zł

Skomentuj

Zamieszczone przez Maxi
        A wracając do pytania to ja moge polecić to co sam mam czyli Philips HP200, tu masz linka:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36658178
        Jak dla mnie to grają całkiem całkiem. No i zostanie Ci jeszcze 100zł
        Jezeli HP250 sa nastepca HP200, to wspolczuje Twoim uszom...przeciez tych sluchawek nie da sie sluchac, tak bija wysokimi...z reszta ktos, chyba na Lukarze, napisal ze te sluchawki Philipsa sa robione specjalnie pod TV, dlatego maja uwypuklone wyzsze czestotliwosci - ja nie polecam nikomu.

Skomentuj

Jezeli HP250 sa nastepca HP200, to wspolczuje Twoim uszom...przeciez tych sluchawek nie da sie sluchac, tak bija wysokimi...z reszta ktos, chyba na Lukarze, napisal ze te sluchawki Philipsa sa robione specjalnie pod TV, dlatego maja uwypuklone wyzsze czestotliwosci - ja nie polecam nikomu.
          Ja tam nie wiem, mi nic nie bije... może mam coś ze słuchem nie, według mnie nie są złe, wysokie nie są aż takie mocne. Może mi sie tak wydawać, bo jestem przyzwyczajony do wysokich tonów bo mam altusy i lubie głośną muzyke - techno. Ja tam audiofilem nie jestem i mi sie ich dźwięk nawet podoba, grają dużo lepiej niż jakieś wynalazki za 25zł.
          Z resztą każdemu podoba sie co innego.

Skomentuj

Philips to gówno!Żarówki też maja lipne.
            PZDR

Skomentuj

hehe umberto jak zawsze, krotko, zwiezle i konkretnie
              a co do tematu to szukaj senheiserow, moze cos znajdziesz w tej cenie. najwazniejsze to posluchaj kilku (nastu?) modeli i wybierz co Ci odpowiada.
              pozdrawiam.

Skomentuj

Ja bym polecił słuchawki firmy Sennheiser model HD207, bo taki mam. Kosztowały 150 albo 160 zł juz nie pamiętam. Myśle, że nie jest to duża kwota jak na słuchawki skoro są i takie po 1000-1500 zł. Słuchawki te bardzo dobrze wyciszają, są wygodne i dobrze dopasowywują sie do głowy. I przede wszystkim mają dobry bas.

Dane techniczne:
                Pasmo przenoszenia - 16 - 20000 Hz
                Impedancja - 32 Ohm
                Efektywność - 116 dB

Any questions?

Skomentuj

Oj umberto. Jak piszesz, że Philips to gówno to właściwie wszystko co tańsze to gówno. W takim razie STX, tesla to też gówno. Dobra ja sie kłucić nie będe, bo nie che. Ale jak sie kasy na coś lepszego nie ma to co zrobić

Skomentuj

eee panowie nie można tak uogólniać. są firmy lepsze i gorsze. każda firma stara sie produkować sprzęt jak najlepszy za jak najmnijszą cenę. Jeśli słuchawki kosztują 50zł to czego od nich wymagać. to nie są sennheisery hd 600 za 1000zł. jeżeli mają za duzo wysokich zawsze można skręcić trochu potek treble w lewo i po kłopocie. fakt słuchawy philipsa mają bardzo konturowy dzwięk czego ja nie lubie ale do techno jak znalazł.

jest takie stare powiedzenie: "jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" i tyle.

Skomentuj

No i dziejok dobrze pisze!

Skomentuj

ło jesus!
                        nie kupuj tanich Sennheiserów ani tanich Kossów.
                        Z tanich słuchawe do tej ceny to najlepiej Beyerdynamic albo Philipsy albo SOny

mam teraz Sennheisery HD400, i w porównaniu z moimi 12letnimi Sony MDR-V5 to one wysiadają, a nowe kosztują około 130zł.
                        Wady: mocne podbarwienia, mała szczegółość, zaciemnienie.

Dużo basu, kontrola na granicy przejrzystości.
                        Wole moje Sony, z nich wszystko wiem.
                        Aha - te wszystkie nowe słuchawki maja taki kabel co przy mocniejszym szarpnięciu wylatuje, a te moje sony to juz mi kilka razy głowy omało nie urwało jak mi siezdarzało na kabel napednąc, kabel nie do wyrwania ze słuchawek, i leci jeden, solidnie izolowany kabel a nie dwa cieniutkie badziewia jak w budżetowych wynalazkach dobrych firm.

Skomentuj

dlatego też ja nadal polecam polskie słuchawy tonsil sd426a. Cena przystępna (190zł), zbudowane na magnesie neodymowym,wygodne, nowoczesne i naturalne. cóż wiecej wymagać.

Skomentuj

jakie słuchawki??

...a ja mam PRO-LUX OA-550, produkcji norweskiej prawdopodobnie robi to Firma Tandberg, czyli jakość bez komentarza.Pasmo 18-22000Hz.Dynamika 115dB czułość 97db spl/1 mW wspolczynnik znieksztalcen harmonicznych (THD) ponizej 0,3%
                            Niesamowicie wygodne, często potrafię przesiedzieć z nimi na głowie cały dzień i wieczór, i nie czuję ,żebym coś w ogóle miał na głowie.Wygodne.Dopasowane akustycznie do najwyższych wymagań audiofilowskich.
                            Jeśli uda Ci się takie gdzieś znaleźc to na pewno będziesz zadowolony.
                            No ale niestety nie sa tanie, bo w przeliczeniu na złotówki kosztują ok 470zł....ale na prawdę warto! :)

Skomentuj

"Z tanich słuchawe do tej ceny to najlepiej Beyerdynamic albo Philipsy albo SOny"
                              Może jakieś konkretne modele godne polecenia i zainteresowania.

Skomentuj

tonsile sa do dupy... mają takie rozbieżności pomiędzy egzemplażami, że szkoda gadać...

Skomentuj

a ja sie dolacze do kolegi co mial soniaki. mam mdr-cd570 wykosztowalem sie na nie sporo. ale bardzo duzo slucham na sluchawkach. na ulice w nich sie wyjsc nie da bo sa sporawe(wygladam w nich jak ufo) ale za to swietnie sie trzymaja glowy i graja naprawe super. pasmo pszeonoszenia jakies podobno od 4/5-22000 hz jakos tak, ale to bez znaczenia. najwazniejsze jest to ze nie podbarwiaja zadnych dzwiekow. sluchalem roznych sluchawek ale wiekszosc strasznie podbija basik albo wysoki a te mi graja idealnie mimo ze sony... ktory robi mase innych rzeczy ale sluchawy moim zdaniem sa ekstra...

Skomentuj

hehe.......
                                    nadmienie tylko, że słuchawki Sony przez bardzo wiele lat były używane w studiach (dowód? - zobaczcie sobie choćby stare teledyski ze scenami ze studia:)
                                    poza tym najwięjsza ich zaleta, jak Kudłaty napisał to neutralność.
                                    Mam teraz tanie Seenheisery HD400 (ok 120zł nowe) no i bas może mają lepszy/głębszy/bardziej podbity............ale reszta kompletnie do dupy!
                                    podbarwienia takie że się słuchać nie da:) tzn da się, jest miękko, ciepło, kluchowate, jednym słowem beeeeeeeeeeee :)

Poza tym - SOny to największa firma elektroniczna świata i jakby chcieli,
                                    to by wszystkie te LEvinsony, Krelle, Gryphony i McIntoshe audiofilskie zostawiła daleko w tyle..........
                                    stymże nie dziwie się że nie mają takiego produktu, bo z ich pukntu widzenia to by byłą tylko kupa czasu i pieniędzy wywalona w dziwny projekt i tyle.
                                    albo i zapewne gdzieś w szufladach takie mają...............ale tego się pewnie nigdy nie dowiemy:)
                                    ale co do mnie - ja bardzo lubię podejście do dźwięku, które ma SOny - jasne, klarowne, przejrzyste:)

Skomentuj

Niewiem co wy widzicie w tych magnesach neodymowych ale mam słuchawki panasonica na neodymach i powiem tak te sluhawki to żart basu maja wcale jak i sopranu sama srednica,hyba ze ja gluchy jestem, mam philipsy i graja o niebo lepiej od tamtych a kosztowaly 3 razy mniej, a mam jeszcze tanie jakies sony za 50zl hyba to tesz cos z nimi nietak bas jest wysokie tesz srednicy wcale,kolejne to znowy sony typ fonopia za 180zl rozniej na neodymach tym razem basu mnustwo reszty wcale do tego rozpadly sie po tygodniu. Moje zdanie jest takie ze nieda sie polecic jakis sluchawek bo kazde graja inaczej a rozbierznosci sa ogromne, jedyne rozwiazanie to wybrac sie do sklepu wybrac kilka par i wybrac te ktore nam najlepiej przypadna do gustu. pozdrawiam

Skomentuj

no to ja moge polecic sony mdr-cd570 teraz juz nie powinny byc strasznie drogie a jakoscia przbika niejedne nowki sztuki nie smigane :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X