To trzeba zrobic dwa subwoofery i powinno pomoc :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny o dośc specyficznych wymaganiach.
Collapse
X
-
DJ_zibi dałeś radę z tym basem? Bo jak co to mogę cię poratować świetnym subwoferem jest nie za duży na 20 cm głośniku i obudowie band pass i jest tak mocny bas że aż nogawki od spodni latają miałem ten sam problem co ty ale po zbudowaniu tego basu to jest nie źle a żeby się po śmiać głośnik ALPHARDA głośnik jest już wygrzany. subik stoi obok mnie a bass jest naprawdę dosadny, ale to taż zasługa wzmacniacza JBL. . Jak będziesz zainteresowany to zapodam co i jak. Ja mam system dźwiękowy zbudowany na wzmacniaczu samochodowym JBL 1004 4 kanałowy zasilany ATX-em komputerowym. Zasila on 2 satelity na szerokopasmowych głośnikach oczywiście na wzmacniaczu jest odcięcie niskich dla satelit i kanał dla suba. Wzmacniacz odpowiednio ustawiony ma taką moc że obłęd. Do ATX-a jest bateria kondensatorów składająca się z 10 szt kondensatorów elektrolitycznych po 1000 mF . Może nie uwierzycie ale tak to wymiata ze szok. Subwofer ma wymiary 30cm x 30cm x 40cm jest odpowiednio wygłuszony i ma przegrodę wewnątrz zamontowaną pod kątem nad głośnikiem co skutkuje rozbiciem fali dźwiękowej dzięki temu nie powstaje fala stojąca i przy okazji usztywnia obudowę. Jak będą chętni to wrzucę rysunki i fotki jak subek wygląda bo można go wszędzie upchnąć.
Skomentuj
-
Adamie. Nie potrzebnie się nabijasz. Jak byś to usłyszał to by ci szczęka opadła. Jak miałem to w samochodzie zamontowane to nie jeden się zdziwił ale co ja mogę wiedzieć na ten temat. Akurat JBL GTO 1004 mnie kosztował 1100zł jak go kupowałem ze sklepu. To nie jest mało. Do tego w aucie miałem radio CLARION-a DXZ578RUSB też za 1000zł i głośnik JBL P-1222 za 830zł i przód też JBL ale nie pamiętam modelu ok 230zł i dosyć porządne kable też coś ok 350zł a i kondensator HiFonics HFC 2200 2,2 Farada za ok 550zł także nie wiem czy to był tani zestaw kilka lat temu. No ale cóż.Last edited by Klaki13; 05.05.2012, 20:04.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Klaki13 Zobacz postaSubwofer ma wymiary 30cm x 30cm x 40cm jest odpowiednio wygłuszony i ma przegrodę wewnątrz zamontowaną pod kątem nad głośnikiem co skutkuje rozbiciem fali dźwiękowej dzięki temu nie powstaje fala stojąca i przy okazji usztywnia obudowę. Jak będą chętni to wrzucę rysunki i fotki jak subek wygląda bo można go wszędzie upchnąć.chyba tylko po to by sobie podnieśc morale własne :)
Po drugie w subwooferze nie ma fal stojących :P bo musialbyś mieć paczkę wielkosći 7metrów x 6metrów x 1.1m głęboka by Ci się tam 300 Hz fala zmieściłagdzie w subie już nie gra
Skomentuj
-
Wiesz te kwoty mnie jakoś nie rajcują, może to i w car audio by się sprawdziło, ale to chyba nie ten dział, ja na car audio się nie znam. Tak czy siak Twój post wydał mi się trochę śmieszny, my raczej nie szukamy tu hałasu, a myślę, że zaproponowany przez Ciebie sprzęt właśnie do tego służy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Klaki13 Zobacz postaBardzo cenię sobie wasze zdanie.z poważaniem starsi użytkownicy
Skomentuj
Skomentuj