Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalony wysokotonowiec peerless SR10 (dt-100)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Spalony wysokotonowiec peerless SR10 (dt-100)

Witam,
    żywotność w/w głośniczka dobiegła końca, niestety.
    Są jakieś zestawy naprawcze do tej kopułki albo jakiś zamiennik bez konieczności integracji w zwrotnicy (lub niewielka). Pozostałe głośniku w kolumnie to niskotonowy: PT210M x2 oraz średniotonowy: KA20DMR.

Z góry dziękuję za pomoc,
    Pozdrawiam.

rozbierales glosnik?
    bo jak cewka nie jest zweglona to da sie to naprawic

Skomentuj

Niestety cewka utknęła w szparze i uległa uszkodzeniu (drut się rozwinął z cewki)

Skomentuj

Zestawów naprawczych nie ma, zamienników też nie, głośnik wycofany z produkcji i wszystkie jego elementy. Czasami na alledrogo.pl można trafić używki z demontażu.

Skomentuj

A jakaś cewka chociażby podobna do tamtej? wymieniłbym wtedy w obydwóch głośnikach.
          Tymczasowy włożyłem tam cewkę z tonsila gdwk 8-12/120 i jakoś to śmiga jak na razie...

A jeżeli chciałbym wymienić całe głośniki to co najlepiej kupić?

Skomentuj

napisz do audiocomponents.nl
            jak oni nie maja cewki to nikt nie bedzie mial

Zamieszczone przez Devils Zobacz posta
            A jeżeli chciałbym wymienić całe głośniki to co najlepiej kupić?
            za jaka kase?

Skomentuj

w miarę przystępnej, tak ok 100zł/szt może być więcej, jeżeli mniej też się nie obrażę a nawet byłoby mi na rękę.

Skomentuj

http://stx.pl/gdwk-10-250-8-awx.html
                ewentualnie jakis seas

vify sie popsuly

Skomentuj

A z seasów co byś polecił? i tak mniej-więcej jak się sprawują, ich brzmienie itp.
                  No chyba, że ogromną różnice zrobiłoby podwyższenie stawki do ok. 150zł/szt?

ps. Chciałbym, aby głośnik grał łagodnie i ciepło bo te peerlessy strasznie metalicznie brzmią i potrafią pokuć w uszy :)

Skomentuj

http://allegro.pl/seas-27-tbc-g-i2149244527.html
                    to policytuj i nie zawracaj sobie głowy STXami. Na pewno będziesz zadowolony

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                      http://allegro.pl/seas-27-tbc-g-i2149244527.html
                      glosniki dobre - ale cena juz teraz nie jest zachecajaca

nie zawracaj sobie głowy STXami.
                      i znowu sie zaczyna...

Zamieszczone przez Devils Zobacz posta
                      No chyba, że ogromną różnice zrobiłoby podwyższenie stawki do ok. 150zł/szt?
                      ogromnej roznicy nie bedzie - ale spokojnie juz znajdziesz cos co ci pasuje

czyli chcesz cos delikatnego?
                      czy poprostu neutralny?

Skomentuj

Słucham raczej rocku i metalu ale drażni mnie metaliczny dźwięk mojego peerlessa przy głośniejszym słuchaniu.
                        Tak, bardziej coś neutralnego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          glosniki dobre - ale cena juz teraz nie jest zachecajaca
                          Czy ja wiem? Para nowych kosztuje ponad 280zł więc jeszcze opłaca się licytować
                          i znowu sie zaczyna...
                          Nie rozumiem... Chyba to logiczne że mając daną kwotę lepiej kupić coś lepszego?

Skomentuj

Czy ja wiem? Para nowych kosztuje ponad 280zł
                            a kiedy ostatnio odswiezales cennik z polinka?
                            140zl to one kosztowaly jakis czas temu - i dlatego wg mnie cena juz mniej zachecajaca tych uzywek
                            nowe obecnie kosztuja 180zl!

http://www.seas.no/index.php?option=...213&Itemid=203 ten sie miesci w budzecie
                            http://www.seas.no/index.php?option=...=92&Itemid=116
                            http://www.seas.no/index.php?option=...=89&Itemid=113
                            http://www.seas.no/index.php?option=...=80&Itemid=104

Nie rozumiem... Chyba to logiczne że mając daną kwotę lepiej kupić coś lepszego?
                            no to pokaz mi za 115zl lepszy glosnik

Skomentuj

nowe obecnie kosztuja 180zl!
                              Tym bardziej opłaca się je kupić, do 250-260zł opłaca się licytować.
                              no to pokaz mi za 115zl lepszy glosnik
                              Cała gama seasów kosztujących poniżej 120zł za sztukę, Vifa DX25TG, nie wiem jak VIFA XT25SC bo nie słuchałem ale podejrzewam że byłaby lepsza. No i jedwabna kopułka Tonsila (nie pamiętam oznaczenia, GDWK 10/80/cośtam) grała lepiej niż ten STX

Skomentuj

Tym bardziej opłaca się je kupić, do 250-260zł opłaca się licytować.
                                uzywki to raczej za 50% sie kupuje a nie za 90...

Cała gama seasów kosztujących poniżej 120zł za sztukę
                                czyli cale 7szt 19mm seasow?

Vifa DX25TG, nie wiem jak VIFA XT25SC bo nie słuchałem ale podejrzewam że byłaby lepsza. No i jedwabna kopułka Tonsila (nie pamiętam oznaczenia, GDWK 10/80/cośtam) grała lepiej niż ten STX
                                czy ty napewno slyszales ten glosnik?

Skomentuj

GDWK 10/80/cośtam) grała lepiej niż ten STX
                                  jak można porównywać padaczkę tonsila z bardzo dobrym STX awx?

"cośtam cośtam" kolega chyba kombinuje.

Skomentuj

kiedy ostatnio odswiezales cennik z polinka?
                                    Polink sobie liczy sporo, szczegolnie za droższe przedmioty. Taniej wychodzi wQba, ale tylko na stronie:) Bo ja juz czekam 2 miechy na głośniki inic... W polinku pewnie bym dostal na nastepny dzień

Skomentuj

czy ty napewno slyszales ten glosnik?
                                      Bo to jest słuchanie przez ekran od komputera czyli zdjęcia, opinie na forach i w sklepach a także charakterystykę i parametry głośnika
                                      nie pamiętam oznaczenia, GDWK 10/80/cośtam
                                      może GDWK 10/80/19 ?
                                      benek161 STX ma głośniki fatalne ale ma też dobre które biją konkurencje w stosunku cena/ jakość

---------- Post dodany o 00:54 ---------- Poprzedni post o 00:23 ----------

A co do Vify to jak brać wysokotonówki to te sygnowane przez Scana - bardziej mi przypominają "dawne" Vify
                                      Last edited by Kubik87; 18.02.2012, 23:50.

Skomentuj

uzywki to raczej za 50% sie kupuje a nie za 90...
                                        250zł z 360zł to jednak nie 90%, no chyba że inne matematyki mieliśmy w szkołach...
                                        czyli cale 7szt 19mm seasow?
                                        Tam nie tylko, są 19mm, inne średnice też się znajdą
                                        Zamieszczone przez djramoss Zobacz posta
                                        jak można porównywać padaczkę tonsila z bardzo dobrym STX awx?
                                        Tonsil na pewno był przyjemniejszy w odbiorze niż awx który jest ostry tak że prawie krew się z uszu leje. Ostatnio miałem okazję porównać tego tonsila z moim seasem 27TBFC/G i wiadomo, seas wygrywał. Ale przy dzisiejszych cenach (seas 180zł, tonsil 50zł) bym sie zastanowił porządnie zanim bym kupił te seasy gdyż różnica w dźwięku nie jest kolosalna.
                                        Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz posta
                                        Bo to jest słuchanie przez ekran od komputera czyli zdjęcia, opinie na forach i w sklepach a także charakterystykę i parametry głośnika
                                        A wyobraź sobię że byłem, widziałem i słuchałem tego awx w siedzibie firmy m.i. dlatego żeby tacy jak ty nie mogli mi zarzucić że słucham wykresów i innych pierdół...

Wiem że to forum STX ale nie twórzmy urban legend że stx dobry ponad wszystko (ostatnio mi sie nawet w którymś wątku przewinęło że 18AWX jest lepsza od usherów :lol: )

Skomentuj

Czaruję...
                                        X